och jag vet inte varför men jag återvänder alltid hit

hej! jag har inte dött. (än.) däremot har jag haft en liten ida på besök. utförligare rapport med bilder kanske kommer. om jag orkar. ikväll bär det av mot birmingham international airport där natten ska tillbringas. imorgon bitti vid halv tio-tiden är det meningen att jag ska vara på svensk mark igen. (och jag är flygrädd och kommer aldrig kunna känna mig säker på att komma ur ett flygplan levande. därav osäkerheten och dödsångesten.)

jag är fortfarande kluven, tudelad. jag längtar hem så att det gör ont, men det gör rätt ont att lämna england också. älskade england. men jag kommer tillbaka. det gör jag ju alltid.

a smell of 1952, just waiting for you

nu har jag pysslat med min avskedspresent till owen. har bränt hela beatles-diskografin på en dvd-skiva och har även bränt en liten blandskiva med låtar som jag tycker han ska lyssna på helt enkelt. och en lapp med texten let your education begin... jag blir lätt lite överambitiös när jag ska musikutbilda folk.

den senare skivan innehåller bland annat den här låten:den är ju för härlig. och jag tror att han är precis rätt person för att förstå briljansen. :)

att fånga en fjäril

jag går omkring med fjärilar i magen och en känsla av att jag är nervös. det är lite märkligt. det enda som händer är ju att min lilla ida kommer hit imorgon, och henne behöver jag ju inte vara nervös för. eller hur?

har städat och fixat hela morgonen och har en hel drös med saker kvar att göra idag. det slog mig att det nog är därför jag är nervös. i och med idas ankomst så börjar det kännas att jag ska åka hem snart. och när jag städar och fixar och förbereder så är det lätt hänt att jag istället börjar tänka på att packa. är tvungen att säga till mig själv på skarpen helahela tiden att jag inte får börja packa riktigt än. efter helgen är det tillåtet.

solen skiner, himlen är blå och jag är glad. idag är för övrigt min sista dag i ensamhet i det här huset. det ska firas med en english breakfast till lunch. i trädgården kanske. det finns inget bättre.

i took her to the supermarket, i don't know why but i had to start it somewhere. so it started there.

det blev i alla fall en tewkesburypromenad. köpte helt fantastiskt goda jordgubbar. från skottland. det är där man ska bo alltså... vad bra, då vet vi det! sen tog jag ett långt varmt bad, det var inte heller helt fel.

vädret är jättekonstigt här, eller luften snarare. den är så kvav! det är jämntjockt med moln på himlen, och ändå svettas man när man går utanför dörren. lite obehagligt. men skönt att slippa frysa såklart.

neej jag har inget att säga idag.


do they collide? i ask and you smile

kan ni förstå att jag bara har en vecka kvar i england? jag kan nog inte riktigt greppa det. jag kom nyss hit för tusan! jag får lite ångest, tänker att jag inte har tagit tillvara på tiden här ordentligt. har inte fotat tillräckligt, har inte träffat tillräckligt många nya människor, har inte sett tillräckligt många platser, har inte besökt starbucks tillräckligt många gånger.. jag skulle kunna rabbla i evigheter.

men blir man någonsin färdig med det här landet? jag tror inte att det spelar någon roll hur många platser jag upplever, jag kommer ändå alltid önska att jag hade sett några fler när det är dags att åka hem.

på torsdag kommer ju ida! då jäklar ska det tas tillvara på england! nåt ska vi väl kunna hitta på...

jag är otålig.

dagens låt:
death cab for cutie - passenger seat


so what does your father do?

idag kom familjens vänner från australien på besök. de ska vara här i en vecka, som jag har förstått det. de var lite roliga, pratade med en dialekt som jag förstod ungefär hälften av. och frågvisa var de. det blev lite korsförhör som mest gick ut på vad min far gör. jag tycker att det är lite fascinerande att folk i andra länder har det som standardfråga när de träffar nya människor, som om det bildar en uppfattning om vem jag är. underligt är det också när de inte överhuvudtaget nämner min mor. och då pratar vi ändå västvärlden, (hm, australien, vart tusan placerar man det egentligen? det är ju inte västvärlden på kartan direkt.. men jag kategoriserar det ändå som väst. vad tycker ni?) det samhälle som ska föreställa det mer jämställda. fascinerande.


kom


kom så ruttnar vi ihop
på alla vetabättre-typer
som ska säga hur man gör


jag blir så trött.

men i övrigt är det bra. jag har haft en riktig slappardag, tittat klart på sista säsongen av OC (den var inte lika bra som de tidigare, men det känns ändå tråkigt att det tog slut) och varit rätt tacksam över mitt beslut att inte åka till cardiff idag. det hade varit intressant, men jag tror ärligt talat att jag hade brutit ihop. det har varit en tuff vecka på flera sätt. och som jag redan nämnt vid något tillfälle: att inte ha fått en hel natts ostörd sömn på två månader börjar sätta sina spår.


a midsummer night's dream

har gjort det till lite av en fredagsritual att promenera in till tewkesbury och köpa en bulle. det är skönt. jag blir härligt slut i hela kroppen när jag kommer hem. då finns det inget skönare än att lägga sig i ett varmt bad och bara njuta av att det är fredag och att jag kan äta en bulle med gott samvete. man lär sig att uppskatta de små sakerna... haha!

det är midsommar idag och jag missar det. känns lite tråkigt. men jag har hört att det regnar för fullt därhemma (som vanligt..), så jag kanske har det bättre här när jag tänker efter.

ikväll: pasta bolognese. igen. jag börjar bli lite som verena, lagar pasta bolognese så fort jag får chansen.. men det är ju så gott och så enkelt att göra! fantastiskt.

he's got the devil in his heart

det känns som att jag inte har gjort något annat än att tvätta sängkläder idag. har till och med tvättat överkasten, allt för att få bort katthår och eventuella lopp-rester från när katterna sprang här hela tiden.

kan ni då tänka er hur arg jag blev när jag kom upp på rummet efter middagen och såg att tazzy låg bekvämt tillrättalagd på ett av överkasten? dessutom hade han legat på ett av lakanen också. katthåren avslöjade honom minsann! han har inte varit inne i mitt rum på över en månad, men just idag skulle han självklart komma och sabotera. jag slår vad om att det där kattskrället går in för att reta gallfeber på mig. han gör alltid såhär!


man kan riktigt se hur ond han är...

såå jag antar att det blir att tvätta imorgon också.. dumma katt!
nej, tacka vet jag min lilla söt-missy! hon är snäll hon. :)


söt-missy

no one wants forever anymore

kul att owen bestämde sig för att ta med gitarren till skolan just idag, när jag kände mig spelsugen för första gången på flera månader. killen kan det där med timing!

om en vecka kommer ida! jag längtar så att jag nästan spricker. undrar vad jag ska hitta på för äventyr att dra med henne på.. det finns ju inte direkt obegränsat med möjligheter här ute på landet, så jag lär få fundera ett tag.

nej nu måste jag springa. mjölkbudet kommer!

lyssna på det här sålänge:


dreams and lies

jag kommer definitivt inte att sakna hennes hemska ovana att lägga nedvärderande lappar på köksbänken på morgonen. fullt synliga för alla som vill läsa. fullt tillräckligt för att förstöra en hel dag.

det får mig att känna mig så värdelös. jag kanske är orättvis, ja det är jag nog alldeles säkert. gör en höna av en fjäder, i vanlig ordning. men det stör mig. och det värsta av allt är ju att jag tycker jättemycket om henne. det vore så mycket lättare att vara arg på henne om jag inte tyckte om henne.

nåja. det är bättre nu.

jag har varit nere i flera dagar nu. nu får det verkligen vara nog!
har ni några tips på vad man kan göra för att bli glad?

laurel musics album this night and the next är förresten i min ägo. and i love love love it.


how am i supposed to pretend i never want to see you again?ibland är det bara för svårt.

for you, little star

vissa dagar känns bara sådär meningslösa och allmänt hejjagvillintegåuppursängenidag. av någon outgrundlig anledning så har de en tendens att infalla på just tisdagar. undrar varför?

då är det tur att stina nordenstam finns. det här är skönhet.
whistle for the choir

tim skulle skjutsa in owen till tewkesbury för hans sista prov för terminen. så jag följde med. strövade runt ett tag och hamnade i världens mysigaste bokhandel. det kändes som att kliva in i ett helt annat århundrade, jag ville aldrig gå därifrån. till slut blev jag ju tvungen dock, och jag gick därifrån med en brun papperspåse under armen. utan handtag. varför finns det inte såna bokhandlar i sverige? underbart verkligen. köpte lite motvilligt sista twilight-boken (och jag kan svära på att bokhandelsinnehavaren hånade mig när jag skulle betala) och så köpte jag en liten present till jesper. det börjar närma sig nu, jag kan inte fatta att jag kommer få krama honom igen om 15 dagar! jag längtar!

ikväll ska jag göra korv&potatismos i alla fall. varför krångla till det? livet är ju helt okej.


och just idag gillar vi den här låten:
there were bells on a hill but i never heard them ringing

tycker att det är lite smått fantastiskt att solen skiner i england. det blir ännu mer fantastiskt när man vet att det regnar därhemma. jag är en väldigt dålig människa ibland. ber om ursäkt för det.

det blev i alla fall en väldigt fin sunday roast dinner ute i trädgården. fast med kalkon, inte rostbiff. jag fick ett par katter i knät som gärna ville smaka på kalkonen, jag fick slänga bort dem, men två sekunder senare var de där igen och skulle smaka. envisa rackare!

och den här videon är så himla söt. man blir ju kär för mindre.


dagens textrader:

and i guess i will remember my favorite song
'cause its the one that makes me think of you


/sambassadeur

shoplifters of the world, unite and take over

det är fint väder idag. det är skönt.
jag har jordgubbar på mitt rum. det är gott.
jag lyssnar på morrissey. han är fin.

jag är inte ett dugg bitter.tappat gnistan?

det blev en långpromenad till tewkesbury idag. jag var så trött att jag på allvar trodde att jag skulle avlida på vägen hem. men jag klarade mig och nu har jag jordgubbar till kvällen. mums!

just nu sitter jag och har lite ångest över matlagningen. det finns i princip ingenting hemma, så jag måste trolla lite med några kycklingfiléer och lite pasta. hoppas att folk inte är så kräsna.. synd bara att bethan har en kompis här just idag.

jag är lite halvdöd känner jag. har inte sovit ordentligt sen jag kom hit. 7 veckor utan en hel natts ostörd sömn och det börjar ta ut sin rätt nu. för er märks det kanske främst på alla dessa osammanhängande blogginlägg... fast det kanske inte är något nytt när jag tänker efter. det är väl så det alltid har varit?


kiss the world with fingers crossed

jag blir snurrig av att stryka kläder. undrar varför?

den här dagen är tråkig. men den här låten är bra. på tal om ingenting.
 

and if the snow buries my, my neighbourhood

om jag inte redan nämnt det så bor jag precis utanför tewkesbury, där floderna avon och severn går samman. här blir det väldigt lätt översvämningar när det regnar kraftigt.

idag har det regnat kraftigt. åska, hagelskurar och helt sjuka mängder regn! jag har aldrig sett något liknande! tim kom hem och sa att det var enorma bilköer och att de antagligen behöver stänga av motorvägen, och att han hade tur som lyckades hinna förbi först. vi får se om det lägger sig, annars blir de tvungna att stanna hemma från jobbet imorgon.

det är dock inte lika illa som det tydligen var sommaren 2007. jag fick höra att megans (äldsta dottern som inte bor hemma längre) dåvarande pojkvän omkom i översvämningarna. så jag förstår att familjen tycker att det är obehagligt, och inte gärna ger sig ut i ovädret.


den här låten handlar visserligen om snö, men jag tyckte den var passande. det är min och jespers låt. texten är underbart vacker, eller hur? och jag saknar honom verkligen.

 


and if the snow buries my
my neighborhood
and if my parents are crying
then i'll dig a tunnel
from my window to yours
yeah, a tunnel from my window to yours

you climb out the chimney
and meet me in the middle
the middle of the town
and since there's no one else around
we let our hair grow long
and forget all we used to know
then our skin gets thicker
from living out in the snow

you change all the lead
sleeping in my head
as the day grows dim
i hear you sing a golden hymn

then we tried to name our babies
but we forgot all the names that
the names we used to know
but sometimes, we remember our bedrooms
and our parent's bedrooms
and the bedrooms of our friends
then we think of our parents
well, what ever happened to them

you change all the lead
sleeping in my head to gold
as the day grows dim
i hear you sing a golden hymn
the song i've been trying to sing

purify the colors, purify my mind
purify the colors, purify my mind
and spread the ashes of the colors
over this heart of mine


och du får bli mitt spöke om du vill

det är nästan lite höstkänsla för tillfället. grått, regnsjukt och kallt. och den här låten är så himla mycket höst, så därför passar den alldeles utmärkt just idag.september, och jag fattar ett svårt beslut
min nedräkning börjar nu
där allt en gång tog slut

oktober, och jag håller din hand för hårt
har du nåra goda råd
innan klockan byter år

och du får bli mitt spöke om du vill
snälla, vänd inte ryggen till igen
snälla, möt min blick en allra sista gång
innan du lämnar min kropp
som blivit för trång

november, vi avslutar sagan snart
har du nåra lögner kvar
att pudra dina svar

december, har du nåra hjältar kvar
då är du en sällsynt art
den sista i sitt slag

och du får bli mitt spöke om du vill
snälla, vänd inte ryggen till igen
snälla, möt min blick en sista gång
innan du lämnar min kropp
som blivit för trång

för trång

see the pyramids along the nile

jag tycker dagarna bara svischar iväg nu! jag hänger inte med alls. om exakt 3 veckor åker jag och ida till birmingham för att övernatta på flygplatsen, och om ytterligare sisådär 15 timmar kommer jag hem. det är ju helt sanslöst. jag kom ju nyss hit!

den här dagen har verkligen bara flugit iväg. jag har inte ens gjort något särskilt! storrengöring i köket och så har jag läst lite och VIPS så var det dags för folket att komma hem. konstigt.


för övrigt tycker jag väldigt mycket om bob dylans version av den här låten just nu. så lyssna på den ni!

eller varför inte tori amos version?


the quiz

bara för att jag har tråkigt...

1. First thing you wash in the shower?
my hair
2. What color is your favorite hoodie?
black
3. Would you kiss the last person you kissed again?
oh yes
4. Do you plan outfits?
maybe on special occasions, otherwise no.
5. How are you feeling RIGHT now?
bored, obviously, why else would i bother answering these stupid questions?
6. Whats the closest thing to you that is red?
my red adidas jacket (i'm wearing it)
7. Tell me about the last dream you remember having?
last night i dreamed i was going to ashchurch to pick up ida at the train station, and oddly enough i was riding a horse. it turned into some sort of competition, and i was losing because my horse had to stop to lick its own leg all the time. it was weird.
8. Did you meet anybody new today?
no.

9. What are you craving right now?
my own bed...
10. Do you floss?
not at the moment, but i really should.
11. What comes to mind when I say cabbage?
nothing good....
12. Are you emotional?
some people would say so, yes.
13. Have you ever counted to 1,000?
i really hope not...
14. Do you bite into your ice cream or just lick it?
it's too cold to bite!
15. Do you like your hair?
no.
16. Do you like yourself?
sometimes. more than i used to.
17. Would you go out to eat with George W. Bush?
only if he had to pay. and if i was allowed to ask uncomfortable questions.
18. What are you listening to right now?
lars winnerbäck - höst på min planet

19. Are your parents strict?
i wouldn't say so.

20. Would you go sky diving?
i wish that i would... but i don't know.
21. Do you like cottage cheese?
yes. especially along with tuna, couscous and avocado!
22. Have you ever met a celebrity?
yes
23. Do you rent movies often?
not any more. can't really afford it.
24. Is there anything sparkly in the room you're in?
no
25. How many countries have you visited?
i'm too tired to count
26. Have you made a prank phone call?
when i was young and foolish, haha
27. Ever been on a train?
all the time
28. Brown or white eggs?
they're the same, aren't they? but here we always have brown eggs, so brown it is.
29.Do you have a cell-phone?
yes
30. Do you use chap stick?
yes. and it smells like strawberry. yummie.
31. Do you own a gun?
haha! no.
32. Can you use chop sticks?
not the way you're supposed to, i think.
33. Who are you going to be with tonight?
the cat fleas that apparently have occupied my room
34. Are you too forgiving?
it depends.
35. Ever been in love?
i am right now.
36. What is your best friend(s) doing tomorrow?
i don't know.
37. Ever have cream puffs?
what?
38. Last time you cried?
i think it was.. this thursday.
39. What was the last question you asked?
"what was the last question you asked?"
40. Favorite time of the year?
may/june
41. Do you have any tattoos?
no
42. Are you sarcastic?
sometimes
43. Have you ever seen The Butterfly Effect?
yes. good movie!
44. Ever walked into a wall?
not that i can recall
45. Favorite color?
black
46. Have you ever slapped someone?
i slap jesper all the time. not very hard though :)
47. Is your hair curly?
sometimes.
48. What was the last CD you bought?
camera obscura - my maudelin career.

49. Do looks matter?
not as much as the inside. sounds corny, but i really believe it.

50. Could you ever forgive a cheater?
i don't know. i think i could, but it wouldn't come easy.

51. Is your phone bill sky high?
no. well, it might be this month, since i'm abroad.

52. Do you like your life right now?
i really do, actually!

53. Do you sleep with the TV on ?
not anymore, i used to do it when i was younger. it made me calm.

54. Can you handle the truth?
i doubt it...

55. Do you have good vision?
it's alright, but i think i need to look it up.

56. Do you hate or dislike more than 3 people?
i dislike lots of people, but i don't hate.

57. How often do you talk on the phone?
once a day, maybe.

58. The last person you held hands with?
jesper

59. What are you wearing?
blue/white-striped sweater, red adidas jacket, black pants, grey socks
60.What is your favorite animal?
elephant.

61. Where was your default picture taken at?
default picture..?

62. Can you hula hoop?
not very good

63. Do you have a job?
at the moment, if you can call it a job. i'm going home again in 3 weeks.

64. What was the most recent thing you bought?
the twilight books. "new moon" and "eclipse". and yes, i'm a little bit ashamed of it.

65. Have you ever crawled through a window?
not that i can recall at the moment.


usch, dags att sova tror jag. såna här listor är ju inte ens roliga längre.


gråskimrande söndagar

mår bättre idag, men har ändå hållit en väldigt låg profil. har legat i sängen och läst hela dagen. rätt mysigt faktiskt. det är fördelen med skitväder, man behöver inte få dåligt samvete över att stanna inomhus och göra ingenting.

jag har inte mycket roligt att säga idag.
lyssna på den här istället:sen att den är nästintill plagiat på pulps common people, det kan ju faktiskt vara positivt.
(fast common people är massa gånger bättre såklart!)

"släpp mig jag vill ut, det känns som om jag har feber"

jag fick minsann jobba i open garden-spektaklet jag också. ni kanske inte tycker att man kan kalla det att jobba, att sitta i en skön fåtölj i en dörröppning, läsa en bok och hälsa artigt på de få tokiga engelsmän som kom med regnrock och paraply i högsta hugg för att titta på trädgårdar. men jag kan garantera att det inte var så skönt som det lät. det var kallt och regnigt och jag har fått offra min hälsa för ändamålet!

nu ligger jag nedbäddad i sängen med 3 lager kläder och ett stort duntäcke och fryser som en liten gris. kinderna är brännheta, kroppen värker och febern är ett faktum. vilken underbar helg!


har någon något tips på vad man göra för att muntra upp sig själv i det här läget?


it's a free ride when you've already paid

efter ännu en sinnessjuk natt då jag inte kunnat sova på grund av loppbetten, så tjatade jag lite mer på sara i alla fall. så nu ska vi behandla heltäckningsmattorna i mitt rum till att börja med, och hjälper det inte så får vi kanske  fortsätta med resten av huset. jag tycker väl att de borde börja med att behandla katterna, men.. jag är trött på att vara besvärlig. det är ju ändå bara 23 dagar kvar tills jag åker härifrån. så jag håller tyst, och är nöjd med att mitt rum blir loppfritt åtminstone.

idag är det meningen att det ska vara något open garden-tjohejs här i området. det innebär att folk som bor här öppnar sina trädgårdar för allmänheten. typiskt engelskt, eller hur? problemet är att idag öser regnet ner, så jag tror inte att det kommer att komma så mycket folk. vad tråkigt för dem, det har inte regnat på en vecka (sensationellt) och så börjar det idag, av alla dagar. isn't it ironic? don't you think?


liten del av trädgården när det var betydligt finare väder...

new moon

det var skönt att vakna idag och inse att gårdagen bara var en väldig svacka. nu känns allting bra igen. brabrabra.

jag har varit duktig och tagit en långpromenad till tewkesbury. måste dessvärre erkänna att jag köpte ett par böcker där. bok nummer två och tre ur twilight-serien, trots att jag inte ens tyckte att första boken var något bra. jag hatar när jag gör sånt! men det var ju "buy one, get one free" och jag hittade inga andra roliga böcker... så det blev så. jag skämdes en liten stund, men kom över det ganska snabbt. sedan kände jag att eftersom det är fredag så ska jag tamejtusan unna mig en kanelbulle! gick in på tesco, valde mycket noggrannt mellan diverse olika bakverk och bestämde mig slutligen för den finaste kanelbullen jag kunde hitta. jag var så nöjd! gick hela vägen hem igen, med böcker och kanelbulle i en påse och såg fram emot att få gosa ner mig under täcket för en riktig läseftermiddag.

för det första: författaren till de förbaskade twilight-böckerna skriver som en kratta och jag stör ihjäl mig på henne. ändå har jag redan läst 100 sidor. jag avskyr när sådant händer.

för det andra: den fina kanelbullen innehöll russin. RUSSIN! förlåt om jag upprepar mig men: VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ ENGELSMÄNNEN? har de verkligen inga smaklökar?

jag är djupt besviken.


high drama

jag vet att jag överreagerar, men jag kan inte tränga undan känslorna av irritation och hopplöshet. det är inte min dag idag, och den där lilla post-it-lappen på köksbänken imorse var bara den berömda droppen som fick bägaren att rinna över. jag har haft ett psykbryt och gråtit hela morgonen, och jag skäms för att jag är en sån drama queen ibland. men det hjälps inte. just nu vill jag bara hem, och 26 dagar har aldrig tidigare känts som en sådan evighet.
 


i'm jealous of your cigarette and the pleasure that you get from it

min nyfunna musiksjälsfrände marina lade upp ett alldeles underbart beatles-collage på sin blogg. och då kände jag ju direkt att jag måste lägga upp samma klipp på min egen blogg, som den härmapa jag är.
ibland känner jag verkligen att jag är född i helt fel tid.

your name was deborah, deborah, it never suited ya

idag fyller bethan 14 år. hon verkade bli uppriktigt glad över presentkortet. har fortfarande inte lyckats nå fram till henne i övrigt. knepig tjej. men det kändes i alla fall bra att kunna göra henne glad, om så bara för en dag.

har bakat chokladkakor idag också, de blev nästan lika goda som förra gången. familjen gillar dem, och det är ju huvudsaken. kakorna går numera under namnet sandras posh biscuits. varför de skulle vara så "posh", det vet jag inte.

igår var det för övrigt exakt 4 veckor kvar tills jag kommer hem. det känns konstigt, jag kom ju nyss hit! tiden bara rusar iväg och det känns nästan lite läskigt att jag inte har någon kontroll över den. men det ska bli underbart att komma hem också. såklart!missy förföljde mig i trädgården en dag. jag slår vad om att hon har varit fotomodell i ett tidigare liv, så mycket som hon posade framför kameran den dagen...


vi två, sjutton år

det var längesedan jag lyssnade på håkan hellström känns det som. han tillhör en annan tid, ett annat liv. därför blir det så underligt när jag råkar lyssna på en av hans låtar. så mycket nostalgi, så mycket känslor som jag till hälften glömt bort nästan.

mitt starkaste håkan hellström-minne var när jag och jesper såg honom i linköping 2005. vi var sjutton år och sådär outhärdligt nyförälskade och levande den sommaren, och den kvällen var kanske en av de vackraste i mitt liv. jag hade försökt få jesper att förstå att musik är något så mycket större och finare än den hemska metal han brukade lyssna på när vi träffades. och jag tror att just den här kvällen insåg han det också.
för då spelades hurricane gilbert. visst känns det fint att vara vid liv en dag till och precis så kändes det just då. jag kastade en blick på jesper och såg att han var fast. nu är det lika långt till stjärnorna som stjärnorna till dig. han tog till sig något som jag tror förändrade hans sätt att se på musik och kanske därmed även hans sätt att se på mig.

jag saknar tiden då musiken betydde precis allt.

jag har aldrig varit så levande som när jag var sjutton år. och det låter kanske sorgligt, men jag är faktiskt glad. jag är tacksam över att jag har fått uppleva den sortens eufori, för jag är helt ärligt inte säker på att alla människor får göra det.jag lyssnar egentligen inte så mycket på håkan längre. för det är ju trots allt så, att hur tacksam jag än är för allt fint jag fått uppleva med den här mannen som soundtrack-kompositör, så kan det göra ont att minnas ibland.

cat fleas

för ett par veckor sedan började det klia fruktansvärt på mitt ena ben. jag tyckte att det var underligt att jag lyckats få ca 10 myggbett på en så liten yta, och har funderat på det ganska mycket sedan dess. jag har fått lite misstankar kan man säga. nu har de förökat sig till andra benet och börjar dessutom ploppa upp på armarna, så idag visade jag utslagen för sara och frågade vad hon trodde...

och mycket riktigt, mina misstankar var inte helt ute och cyklade. katterna har gett mig kattloppor! äckligt va?

så nu ska både katterna och heltäckningsmattorna i huset behandlas, och sara skulle leta upp någon antihistaminsalva till mig så att det slutar klia. det var ju tur att jag visade utslagen för henne i alla fall! tydligen är jag allergisk, för vanligtvis brukar inte familjen märka av något.

nu hoppas jag att kliandet försvinner illa kvickt!

sol, trädgårdar och födelsedagsdilemman

solen skiner fortfarande och det gör mig gladgladglad. men det är bäst att ta vara på det lilla man får, för till helgen ska det bli skitväder igen. det gör mig ju mindre glad. men idag är det i alla fall finväder och det firas med att sitta i trädgården med the reader. boken alltså. jag måste se filmen nån gång.

känns som att jag har tusen saker att göra men ändå kan jag inte riktigt komma på ett enda konkret måste. då blir det så svårt att börja. väntar på att lakanen ska torka, sen väntar veckans jobbigaste: bädda owens säng. som jag redan nämnt vid något tillfälle så är den större än en vanlig dubbelsäng och den har ett stort täcke istället för två vanliga. inte roligt alls.
det blev ingen långpromenad idag pga tidsbrist. imorgon fyller bethan 14. jag ska ge henne ett presentkort på republic, en av hennes favoritklädaffärer. hoppas hon blir glad. har funderingar på att baka något också, men det innebär i så fall att långpromenad uteblir även imorgon, sista fina dagen. ja ni ser vilka dilemman jag brottas med här om dagarna!

nu ska jag nog sätta mig i solen och läsa en stund till.


en liten del av trädgården som passar alldeles ypperligt för tisdagsläsning i solen...


spider has eight legs you know

det här huset är tamejtusan överbefolkat av kryp.
det är den här typen av överraskningar som kan ge mig hemlängtan:


RSS 2.0