sitting in an english garden waiting for the sun...

...och för en gångs skull så fick jag ingen tan from standing in the english rain, nej, för en gångs skull så fick jag faktiskt känna hur det känns när solen bränner huden på riktigt. jag hade nästan glömt hur det kändes.

satt alltså i trädgården och läste en bok, men blev avbruten av katter som krävde uppmärksamhet, och senare även av owen som sprang omkring med gräsklipparen. det blir lugnare imorgon tror jag. men då blir det inte någon slappardag, för imorgon ska jag nog ta en långpromenad till tewkesbury igen. jordgubbarna är ju slut!

fick syn på en himla fin blogg idag. bara headern gör ju att den är värd ett besök! http://everpresentpast.blogg.se borde ni ta er en titt på om ni gillar beatles lika mycket som jag! gulligt värre.


och det firar vi med en beatleslåt såklart!


saturday looks good to me

det har varit en grym lördag. sommaren verkar äntligen ha nått även england, vilket onekligen är skäl nog att jubla. dessutom har jag hunnit med lite spontanresor till både cheltenham och gloucester idag. typiskt mysigt!

i cheltenham strövade jag omkring och gjorde av med pengar, mest. det blev en drös med underkläder och strumpor på primark, tråkigt men nödvändigt. därutöver köpte jag camera obscuras nya skiva, samt första säsongen av house. det var betydligt roligare att lägga pengar på. resan avslutades med en frappuccino (dark berry mocha) på starbucks.

när jag gick på bussen tillbaka till tewkesbury så började busschauffören säga något obegripligt till mig. jag förstod ingenting så jag stod och såg rätt fånig ut ett tag. han märkte det, och frågade till slut om jag inte var från polen! jag svarade att så inte var fallet, och han såg väldigt besviken ut när han slutligen gav mig biljetten.

jag hann inte vara hemma längre än ca 10 minuter, då tim&sara frågade om jag ville följa med dem till gloucester på någon tall ship festival. jag tackar ju inte nej till utflykter, så jag följde med. det var trevligt.







nu ska jag titta på dr house och njuta av mina sista jordgubbar. ha en fin kväll!

allt jag gillar upphör (akta dig) (jag gillar dig)

idag har jag varit lite hurtig. har powerwalkat in till tewkesbury i värmen. det är ungefär en timmes promenad dit. väl där köpte jag ett mors dags-kort som jag skickade till mamma lite för sent. köpte även jordgubbar, äpplen och lite after eight som jag ska äta ikväll. ska nämligen ha lite sagan om ringen-myskväll för mig själv. känns som att jag behöver det. den här veckan har varit påfrestande på alla möjliga vis.

sen promenerade jag samma väg hem igen. jag var sjukt svettig när jag kom hem, så det gjorde inte så mycket att varmvattnet var slut idag. det var ju perfekt tajmat!

har gjort upp en väldigt fin planering över hur juni ska se ut, både ur mat- och träningssynpunkt. jag tror det kommer gå fint det här. jag känner mig verkligen peppad nu! tänker inte komma hem och se ut såhär, det går bara inte...



hejdå putmagen!


magkramper och godisfritt juni

vaknade imorse av sådana extrema kramper i magen att jag på fullt allvar trodde att jag var döende. så dagen har mestadels spenderats i sängen, tillsammans med herr ibuprofen och fröken ally mcbeal. har försökt göra de sedvanliga torsdagssysslorna men har knappt kunnat stå upprätt, så det blev en del slarv om jag ska vara ärlig. inte roligt alls!

i helgen ska det i alla fall bli finväder enligt the weather forecast, så då ska jag försöka mig på att promenera in till tewkesbury nån dag. jag försökte ju en gång precis i början, men då blev jag stoppad av en stor läskig hund som ni kanske minns. den här gången har jag tänkt ut en annan väg att gå, vilken jag hoppas inte inkluderar några läskiga hundar. håll tummarna!

 för övrigt börjar jag se gravid ut, så på måndag börjar mitt godisfria juni. någon som vill haka på? pepp pepp!

maybe i know that he's been untrue, but what can i do?

det fina paketet med lösgodis som jag fick i fredags har ju tyvärr resulterat i en hel del fuskande i min sockeravgiftningsplan. och än är det inte slut... men jag har bestämt mig för att jag får äta upp det i alla fall. har ca 40% kvar, och det får jag äta upp i helgen. från och med måndag nästa vecka är det no more sugar för lilla sandra! det ska jag försöka hålla tills jag åker hem. jag tror det kommer gå bra, det gick ju bra de första veckorna här, så då ska nog de sista veckorna gå finfint. (inte för att det egentligen spelar någon roll vad man gör härborta, midjan blir bredare även om jag bara äter grönsaker..)


min mat den kommande månaden?


på tal om hemfärd så har jag bokat flygbiljett nu. så den 30 juni kl. 09.35 är det meningen att jag återigen ska vara på svensk mark. jag skulle ju ljuga om jag sa att jag inte längtar, men jag skulle nog ljuga lika mycket om jag sa att det inte känns lite jobbigt. jag trivs väldigt bra här, jag älskar människorna, älskar england.. men jag tror nog att jag är färdig med det nu. jag har fått det avslutet som jag inte fick förra gången jag åkte hem. åtminstone känns det så just nu. men det lär väl inte dröja längre än ett par månader innan jag börjar planera nästa resa i huvudet, om jag känner mig själv rätt! haha!

ikväll ska jag försöka laga lamm, potatismos, nån form av grönsaker och löksås. sara har lämnat mig i sticket och jag har ingen aning om hur man gör. så vi får väl se hur det går.


southwell

imorse blev jag avsläppt i en liten håla vid namn southwell. där gick jag omkring medan sara uträttade några ärenden. inga affärer var öppna och jag gick ungefär sjuhundrafemtioelva varv runt den här kyrkan/katedralen/whatever och frös ända in i benmärgen. english weather är inte att leka med. i alla fall. den var rätt fin.



:

men efter några varv var jag ganska uttråkad. milt uttryckt. så jag försökte ringa sara, vars mobil inte verkade ha någon täckning. så jag fick vänta ungefär en halvtimme på att hon skulle inse det, men till slut hämtade hon upp  mig i alla fall. då var jag skapligt frusen.

fiskerton

några bilder från fiskerton-vistelsen....

första kvällen var vi hos saras syster som bjöd på sunday roast dinner.


en väldigt tjock katt som vände i dörren och sprang iväg när hon såg mig första gången...


en underbart god pavlova som jag åt alldeles för mycket av...


sara och hennes far...


saras mor...

resten av vistelsen låg min kamera snällt i min resväska och glömde bort att användas.
jag hann dock få en liten bild på den fina busken som prydde saras föräldrars tomt...


mitt enda riktiga glädjeämne under dessa två dygn....

det är en lång väg kvar att gå om du vill hitta din hollywood dream

för det första: det var inte nottingham. det var en pytteliten by som hette typ fiskerton, som låg ungefär 10 miles från nottingham. så jag fick inte följa robin hoods fotspår... attans!

för det andra: att spendera två dygn tillsammans med rika engelsmän gör mig lite illa till mods. framför allt kände jag mig väldigt malplacerad och ville bara tillbaka till det lite mer normala hushållet i twyning.

för det tredje: haggis är en konstig skotsk maträtt som ser ut ungefär som pölsa.

för det fjärde: min kamera ligger i min resväska som av någon anledning fick följa med sara på en liten utflykt ikväll. så hej&hå, bilder kommer senare ikväll när hon kommer tillbaka!

för det femte: jag lever och mår bra i alla fall.

för det sjätte (och sista): ikväll blir det kycklingpaj.

nottingham

nu blev det ändrade planer och bråttom bråttom. om två timmar ska jag tydligen följa med sara till hennes föräldrar i nottingham ett par dagar. det kan nog bli trevligt, men jag var verkligen inte beredd på det. så nu blir det packa väskor och hej och hå. vi ses om ett par dagar! ha det så fint sålänge!

bloody bristol

när jag var i england förra gången så bodde jag hos en värdmamma som jobbade ganska mycket i bristol. och varje gång hon skulle dit så sa hon "and i have to go to bloody bristol..." och varje gång hon överhuvudtaget nämnde bristol så var det alltid ett bloody framför. det tyckte jag alltid var lite roligt.

idag har jag varit där. jag lyckades hitta från tågstationen till cabot circus (gigantiskt shoppingcentrum, kanske det största jag har besökt i hela mitt liv) med lite hjälp av en telefon och en jesper som satt i sverige och guidade mig med hjälp av google map eller nåt liknande. det blev lite kaotiskt, men efter några omvägar kom jag slutligen fram.

väl där träffade jag carolin och sofie. vi sprang omkring i en jäkla massa affärer och åt lunch på (utanför) pret-a-manger.



efter att den här enda bilden togs, så bestämde sig mitt kamerabatteri för att det var dags att gå och lägga sig. så det här är det enda bildbeviset på att jag varit i bristol. (om man nu kan kalla det för bildbevis när jag inte själv är med på bilden, haha!)

det var trevligt i alla fall. jag köpte två poptröjor (bild kommer kanske imorgon, om jag orkar) och lite skivor till jesper och lite födelsedagspresent till bethan. känns bra. nu behöver jag inte spendera pengar på ett tag.

när jag kom hem så var det så underbart väder att jag, sara och tim åt korvgryta i trädgården. första gången i år, tydligen. missy kom och satte sig på den fjärde stolen. det såg så komiskt ut, jag önskade verkligen att jag hade kameran där.. mysig dag helt enkelt. jag känner mig glad inombords. tänk vad lite solsken kan göra!

dagens solsken

idag när jag kom tillbaka från min lilla joggingtur så fick jag en glad överraskning. det stod en röd fin postbil och en brevbärare utanför ytterdörren. han gav mig ett paket. jag blev alldeles lycklig inombords. när jag öppnade det så ramlade det ut lösgodis! då blev jag ännu lyckligare. fina jesper lyckas då göra mig glad även när han är hundratals mil bort. det gillar vi!

nu har jag ransonerat godiset till fem små påsar som jag ska försöka hushålla med så länge som möjligt. mest för att förhindra eventuellt hetsätande. hittills har det gått bra, har bara ätit fyra godisbitar än så länge! duktig sandra.


ikväll blir det barnfritt (!) och pasta bolognese med sara och tim. det blir mysigt.


i wish i never held her dear

joel alme. the queens corner. bra låt. lyssna!





'she was heaven when i met her
but she was hell when i came asking for more
i'd say my clothes just keeps me warmer than you babe
and I fell shaking on the floor'

nothing and everything

idag har jag minsann lyckats laga en riktigt god kycklingcurrygryta med basmatiris till. jag var orolig för riset, jag lyckas alltid bränna fast det... men idag gick det fint. och gott blev det. ja herregud! jag kanske inte är fullt så hopplös som jag låtit påskina....

har läst ut twilight idag också. jag är inte ett dugg imponerad. förstår verkligen inte hysterin! den var.. intetsägande. tråkig. dåligt skriven. rentav töntig. men äsch. jag är ju en sucker för allt som är lite töntigt. så slutbetyget blir väl 2,5 av 5. helt enkelt för att det var ett helt okej tidsfördriv. men jag tror ändå att jag lämnar kvar den i bokhyllan när jag åker hem. nästa au pair kanske gillar den bättre...


i helgen ska jag antagligen åka till bristol och träffa några andra svenska au pairer. det ska bli grymt trevligt! jag försöker övertala carolin om att vi måste beställa cream tea nånstans.. det verkar så sjukt gott! tycker ni inte?


hon säger 'uppehåll är bra, men inte nog, jag skulle hellre se en riktigt bra förklaring'

det regnar inte! sandra är i chocktillstånd. vet inte riktigt vart jag ska ta vägen. jag måste ju ta vara på tillfället, för vem vet när det kommer åter? (det faktum att himlen är prydd av en massa gråskiftande moln borde kanske få ner mig på jorden litegrann, men har man stirrat på ett kroniskt regn i en vecka så blir man ganska euforisk när det slutar en stund)

liten joggingtur blir det nog i alla fall. om jag hinner innan regnet kommer tillbaka.. märkte imorse att jag nog har gått upp i vikt ändå, trots den senaste månadens duktighet. jag tror helt ärligt inte att det finns något att göra åt det. äter man så lite som jag gör nu och ändå går upp i vikt så är det något allvarligt fel på den engelska matkulturen! men jag ska sluta bry mig. vad spelar det för roll egentligen..?

okej okej, back to work.


you put your arms around me

jens lekman är en av mina favoriter. hans texter är fenomenala på alla sätt.

den här låten kommer från albumet night falls over kortedala som kom ut 2007 om jag inte missminner mig. texten är jättesöt och fin. lyssna!



'what's broken can always be fixed
but what's fixed will always be broken'

oh boy

tycker det är ganska coolt att det här klippet finns på youtube och i skrivande stund har över 3500 visningar.
(det är ju min fina lilla storasyster i gul klänning. det går inte att låta bli att le.)


du säger att du skäms, att du är rädd, att du skäms jämt

igårkväll när jag skulle gå in i badrummet för att borsta tänderna fick jag en otrevlig överraskning. i handfatet låg en gigantisk spindel och lurade på mig. den var riktigt stor, stor kropp och riktigt tjocka ben! jag fick uppbåda all självdisciplin för att inte skrika till och väcka hela huset. sen gick jag därifrån. tandborstandet fick vänta.

så imorse när jag skulle ta tag i det där tandborstandet så gick jag återigen in i badrummet. spindeln låg kvar. paniken satte in igen. jag kommer från ett hem där man under inga omständigheter får döda spindlar (åtminstone om man frågar min mor. frågar man min far så får man nog ett annat svar) så jag är helt enkelt inte uppvuxen med att göra mig av med spindlar på det viset. men att fånga in den och sedan släppa ut den hade inte varit ett alternativ för mig heller. vågade helt enkelt inte gå tillräckligt nära.

till slut fick jag offra stoltheten och be sara om hjälp att avlägsna den.
ibland förbannar jag verkligen min mesighet.


tell me why i don't like mondays

idag är både sara och tim hemma från jobbet. så när tim skulle åka med kaninerna till veterinären i tewkesbury så bad jag om att få följa med. sagt och gjort - på mindre än en halvtimme hann jag med att gå till postkontoret och lägga på brevet till mormor, gå till tesco och köpa lite chips och kakor (jag vet, men jag var faktiskt värd det tyckte jag) och jag hann till och med gå till whsmith och köpa två böcker för bara £10. underbart!

snart ska jag ta tag i dagens sysslor så att jag har det gjort. jag ska bara....... nej. nu får det vara slut med ursäkter. på't bara!

enlightened and left-wing indeed

åh, har precis tittat på svt's partiledardebatt. jag älskar partiledardebatter. jag älskar att vänstersidan alltid har de bästa, vettiga argumenten, och jag älskar att högersidan alltid slingrar sig undan och ger otydliga svar. jag älskar att lars ohly alltid säger mitt i prick vad jag känner. jag älskar att både han och maria wetterstrand är mer kunniga än vad hela alliansen är tillsammans.

däremot kan jag ju säga att jag avskyr att människor i allmänhet inte inser att alliansens politik är rentav farlig, att människor i allmänhet låter sig luras av fredrik reinfeldts "vackra ögon" och inte förstår att han är en ulv i fårakläder. jag avskyr att jan björklund är den läskigaste människa jag vet och det faktum att han har överhuvudtaget en gnutta makt är en direkt fara för samhället.

jag skulle kunna hålla på i all evighet och kommentera hela debatten. men det ska jag inte göra. se den själva istället! gå in på www.svt.se. där nånstans hittar ni den. agenda heter programmet.

jag kan inte annat än hoppas att folket tar sitt förnuft till fånga nästa val. tänk lite längre än näsan räcker, så inser ni ganska snabbt att en rödgrön regering är det enda rätta!

eurovision

det blev lite eurovision song contest med bethan och faktiskt också sara, men hon stannade inte kvar och såg röstningen. och det kan man ju inte klandra henne för. inget spännande där heller.

kommentatorn i england är lite roligare än de vanligtvis brukar vara därhemma. han är så spydig! efter svenska bidraget sa han nånting i stil med: okej, det är lugnt, nu kan ni släppa in hunden i vardagsrummet igen!

men andrew lloyd webber gillade tydligen malena, fick vi höra i en kommentar. jag vet inte riktigt vad jag ska säga. portugal var ju bäst i alla fall! så gulligt.

sömn kanske vore en bra idé...?

villains who twirl their mustaches are easy to spot



såhär fint väder är det INTE idag. här har det nämligen varit thunderstorms hela dagen, vilket resulterade i ett litet strömavbrott vid lunchtid ungefär. det höll i sig i sisådär en timme. inte kul!

jag har tillbringat dagen med att deppa litegrann, det blir ju gärna så när vädret är miserabelt, eller hur? dessutom har kattskrället tazzy dragit in någon form av inälvor på köksgolvet. det gjorde mig inte direkt på bättre humör.

men nu mår jag lite bättre. ikväll ska jag och bethan titta på eurovision song contest. owen jobbar, så han missar, och sara och tim kanske är för trötta, så det kan mycket väl bli en tjejkväll framför teven. det känns som att det vore bra. vi har ju inte fått sådär jättedjup kontakt än så länge, så lite kvalitetstid med glitter, glamour och skitmusik kanske gör susen, eller vad tror ni?

nu blir det snart lite middag (och middagen är alltid mycket godare när det inte är jag som lagar den...) så det ser vi fram emot. ha en fin lördagkväll nu, det ska jag försöka ha!


ob-la-di ob-la-da life goes on

och så var det fredag igen! veckorna går ju jättesnabbt nu, tycker ni inte?

idag har jag tagit mig i kragen och tvättat alla mina kläder, förutom dem jag har på mig då. det blev lite problematiskt, för alla varma tröjor behövde verkligen tvättas, så nu får jag springa omkring och städa iförd endast jeans och linne. svinkallt! men väl värt det. det är så skönt att bara ha rena kläder.

fick hemska nyheter hemifrån imorse, vilket gjorde mig alldeles skakig och illamående. är inte säker på att min blogg är rätta forumet för den sortens hemskheter, så jag ska inte säga mer än så.

efter en liten joggingtur i ösregnet (!) och ett varmtvarmt bad är jag i alla fall någorlunda på topp igen. nu börjar himlen spricka upp lite, så det är faktiskt fullt möjligt att dagen inte fortsätter i samma gråa tecken som den gjort tidigare. hoppas!

nu är jag hungrig. en banan, en satsumas och kanske en mugg rooibos-te väntar i köket!

like catching sunlight in a jar

tänk om man kunde köpa solljus på burk? det vore ju fantastiskt.
och jag skulle verkligen behöva en sån burk en grå dag som denna.
men the lucksmiths är väl kanske så nära man kan komma.
lyssna på den här sötsaken!





'i tried to write an opera for us
but i didn't get that far
'cause trying to sum you up in song
is like catching sunlight in a jar'

when the work is done

jag känner äntligen att jag har hunnit ikapp schemat. imorgon bör det bli lite lugnare igen.

försöker att ge mig på skrivandet igen. det har stått lite still i några månader, men nu känner jag att det börjar bli dags att ta tag i det igen. jag har ju världens bästa förutsättningar: långa dagar ensam i ett stort hus med en gigantisk trädgård på den engelska landsbygden. jag försöker. det går väl lite sisådär, men det är skönt att komma igång. det blir förhoppningsvis bara bättre!

bloggen förblir lika tråkig dock. det finns inte så mycket att rapportera, jag gör ju bara samma saker dag efter dag. ingen ny musik har jag hittat heller. stiltje, minst sagt. förhoppningsvis är det lugnet före stormen. nu när jag tagit mig i kragen så ska det nog bli fart på skrivandet igen. håll tummarna!

stabbed

gårdagens roligaste var bethan som blev hysterisk för att hon inte kunde öppna ett juice-paket. slutligen tog hon isär saxen i smådelar för att hon skulle hugga hål i paketet. ingen förstod varför.

idag har jag försökt ta igen lite sömn, och det gick väl lite sisådär. sen har jag varit igång hela dagen efter det, städat alla toaletter i huset, bäddat alla sängar (inklusive owens, som har ett täcke som skulle kunna täcka hela tre 90-sängar...) förutom bethans, för där låg det två katter som inte ville flytta på sig. de har blivit så dryga!

och så har jag haft en lång konversation med nigel (trädgårdsmästaren) ute i trädgården. det var trevligt. han visade mig alla möjliga träd och buskar (de har både körsbärsträd, plommonträd och päronträd i trädgården, och nån form av buske/träd som det skulle växa nötter på. och en massa rosenbuskar!) men sen blev det för kallt, så då gick jag in. vädret är inte på topp idag! (är det nånsin på topp här?)

annars rullar allting på som vanligt. jag försöker låta bli att äta upp kakorna som jag bakade till tim igår. de blev fantastiskt goda, avsaknaden av pärlsocker till trots! livsfarligt. men det verkade familjen också tycka, så förhoppningsvis tar de slut innan jag ens hinner säga "pärlsocker".


hoppas ni har det fint därhemma!


gula rosor är kanske allt jag kan ge dig

dagen spenderades i köket. jag har gjort ett försök att baka chokladkakor och tigerkaka. inget av det blev vackert, men förhoppningsvis blir det gott i alla fall. grattis på födelsedagen, tim! (och grattis sandra charlotta på namnsdagen, om man nu får för sig att man ska fira sånt)


(störande att jag inte hittade ett bra ställe att fota på. och jag stör ihjäl mig på strepsil-paketet. varför kunde jag inte bara flytta på det..?)

nu är jag sådär trött igen. jag har inte alls hunnit med allt jag hade tänkt idag, så det lär bli en stressig dag imorgon också, om jag ska ta igen allt jag missade idag. ujuj.

vilken minut som helst kommer ungarna hem. då ska jag laga fläskfilé och potatis&morötter i ugn. blir förhoppningsvis inte så jobbigt, jag har redan putsat och skivat fläskfilén, så jag tror jag har hyfsad koll på läget. pjuh!


mellan krigen

nu har jag spenderat en halv kväll med att bråka med den vanligtvis snälla och söta katten missy.
hon drygade sig på typiskt tazzy-vis tills jag slutligen slängde ut henne. nu är jag på dåligt humör.

äppelöga

christopher sanders nyutsläppta soloalbum är grymt bra! jag gillar särskilt hans astrid lindgren-tolkningar. fattig bonddräng ger mig rysningar. på ett bra sätt. duetten äppelöga med anna järvinen är också underbar. seså, spring iväg och köp nu!

annars är jag sjukt trött. har verkligen hållt igång hela dagen. imorgon fyller tim 60 år, så jag har tänkt tillbringa morgondagen med att baka. det betydde att jag försökte göra både måndagssysslorna och tisdagssysslorna idag. det resulterade i en utmattad sandra. så nu vet ni.
(idag är himlen klarblå för första gången sen jag kom hit. och jag har inte hunnit sätta en fot utanför dörren på hela dagen. jag som har så mycket fritid annars... ibland blir jag så trött på mitt ironiska liv.)


de vet inte vad pärlsocker är här för övrigt. det var inte helt lätt att förklara för sara över telefon att "sockret ser ut lite som strössel, fast runt typ". hon hittade det inte, för er som undrade. 
jag ska göra små chokladkakor (utan pärlsocker nu då) och antagligen en kladdkaka också. eller sockerkaka. tigerkaka kanske? oj, nu blev det mycket på en gång. får se vad jag känner för imorgon helt enkelt.  


dagens konstigaste:

en mäkta förvånad och överraskad sandra öppnar sin sovrumsdörr.
(sovrummet ligger precis vid en trappavsats, bara för att ni ska få er en bild av hur konstigt det här är)
utanför dörren ligger en bakfull (eller full kanske?) 17-åring över hela golvet.

jag: eh... hej! vad gör du..?
bakfull 17-åring: jag vilar...
jag: okej... är det där verkligen så bekvämt?
bakfull 17-åring: jag vet inte.. jag ska nog gå upp till mitt rum.

sen kravlade han sig uppför trappen mot sitt rum och jag skrattade lite för mig själv.


på tal om sinnessjukt...

igår skulle owen spela piano för mig. då sjöng och spelade han den här sången. 
han kunde den helt och hållet utantill.




han hade tydligen slagit vad med sin kompis om vem som kunde lära sig den snabbast.
behöver jag säga vem som vann?

han är sinnessjuk.

cheltenham

idag blev det en liten utflykt till cheltenham. det var trevligt. en stad i ungefär liknande storlek som norrköping/västerås, fast aningen mindre kanske.. mysig var den i alla fall. glömde kameran dock! typiskt mig..

men det blev inte så mycket shopping som jag hade trott (vilket i och för sig är positivt ur ekonomisk synpunkt). jag köpte lite handkräm, the lord of the rings-boxen (äntligen!) och - lördagen till ära - lite chips och maryland cookies. jag har hållt mig undan allt sånt sedan jag kom hit, och det går faktiskt riktigt bra, men lite får man väl unna sig nån gång ibland? ja det tycker jag. läsk är fortfarande strängt förbjudet dock. (och konstigt nog så saknar jag det inte ett dugg!)

nu ska jag bara ta det lugnt ett tag. och njuta av det faktum att det inte är jag som lagar middagen ikväll.

common people

jag gillar verkligen det faktum att mina au pair-barn är näranog ett par musikaliska genier.

idag har jag och owen pratat musik, och han spelade en jäkla massa grejer för mig. gitarr, piano, dragspel och elorgel. ja och så sjöng han ju också, såklart. han är sjukt duktig! jag blir så imponerad av folk som kan så mycket.

jag måste hitta en skiva med pulp också. jag förstår inte att jag inte lyssnat på dem tidigare.

kanskekanske att jag lyckas hitta något imorgon. ska nämligen in till cheltenham med sara. eller, hon ska jobba på skolan med lite pappersarbete, och jag ska gå omkring och shoppa lite under tiden. primark och hmv är riktiga måsten! hoppas bara att jag inte går vilse. jag är ju inte direkt känd för mitt lokalsinne som ni säkert vet vid det här laget...

mm. fredagkvällar. det är något speciellt med det här ändå.


this is england.

jag förundras över att mjölkbudet svänger förbi med mjölk i glasflaskor, tre morgnar i veckan.
jag förundras över att trädgårdsmästaren pratar med mig som om vi alltid känt varann.
jag förundras över att man överhuvudtaget HAR trädgårdsmästare.
jag förundras över att kyrkklockorna sköts manuellt. med mänskliga klockringare!
jag förundras över att inte alla engelsmän älskar the beatles.

jag har mycket att lära verkar det som.

dagens panikångest:

oj. jag har fortfarande inte riktigt hämtat mig mentalt.

jag stod i köket och var i full färd med att vika den sista stryktvätten. plötsligt hör jag ett läskigt ljud, och först trodde jag att det var katterna som ägnade sig åt slagsmål igen (det verkar vara en av deras favoritsysselsättningar nämligen) men när jag tittar ut i vardagsrummet så ligger det fjädrar och någon kletig smörja över hela heltäckningsmattan. det elaka kattskrället hade släpat in en fågel och sysselsatte sig nu med att massakrera den. (jo, det finns en elak katt och en snäll katt för er som inte hängt med. den snälla katten satt bara och tittade på...)

jag fick hjärtklappning och panik och mådde illa och visste inte vad jag skulle ta mig till. det största problemet var att fågeln i fråga klamrade sig fast i livet, han vägrade dö. han sprattlade hejvilt och gav ifrån sig läskiga ljud, så jag kunde inte riktigt slänga ut den. (alla som känner mig vet att jag har en viss rädsla för saker som kan flyga, så att försöka släppa ut en levande fågel finns liksom inte på kartan)

så jag skickade ett sms till owen (17) och undrade lite försynt om han inte skulle komma hem snart. han svarade inte, så jag sprang upp till bethan (13) och hon hade tydligen varit med om det tidigare, så hon var inte fullt lika panikslagen som jag. hon släppte ut fågeln, och sedan dammsög jag upp alla fjädrarna. strax därefter kom owen hem, så han fick torka upp den äckliga sörjan (bajs/blod, jag vet faktiskt inte vad det var) och sen var väl allt frid och fröjd.

men mitt psyke har fortfarande inte återhämtat sig...


when you taught me how to dance

det har varit lite tyst om musik ett tag. det var ju trots allt därför jag startade den här bloggen, för att jag skulle skriva mera om musik. dessvärre har jag kommit av mig lite, den här englandsvistelsen har verkligen snurrat till min hjärna ordentligt. men nu var det ju så längesedan jag tipsade om något, så det är verkligen på tiden att jag gör det!

idag har jag tittat på filmen miss potter med renee zellweger och ewan mcgregor. fantastiskt vacker och sorglig film som lockar fram tårarna ur mig varje gång jag ser den. den här sången spelas en hel del i filmen (dock inte i den här versionen med katie melua. helst vill jag inte visa den, för jag gillar henne inte nämnvärt, men nu får det bli så.) och jag tycker att den är så vacker.
 


se filmen! låten blir vackrare i sitt sammanhang!

i can't do anything

jag är färdig att ge upp. varför blir jag så nere i skorna så fort någonting inte går som jag planerat? jag borde verkligen sluta ta så hårt på allting. man borde inte vilja åka hem igen bara för att man inte kan göra raggmunk.
(familjen höll god min och sa att det var gott, men jag vägrar tro på det. de kunde ju inte gärna säga att det var det äckligaste de har ätit, eller hur?)

nog om det. idag försökte jag ta mig ut på en liten joggingtur, men man märker ganska snabbt hur konditionen sviker en när man inte rört sig på en vecka. jag måste skärpa mig nu, annars spelar det ingen roll hur duktig jag är med maten, jag kommer gå upp i vikt ändå. 3 gånger i veckan, minst! så måste det bli. och det ska jag fixa. sådetså!

jag har tappat skrivandet.

fjortislista

åh jag älskar såna här fåniga listor. det var längesen jag gjorde en sån!

Ditt namn: sandra
Är du snygg: nä, men kanske lite söt ibland.
Födelseår: 1988
Hur tar du bort oönskad hårväxt: hårborttagningskräm ska ge mjukare återväxt har jag hört. huruvida det är sant eller inte, det vet jag inte. but i'm sticking with it.
Spelar du instrument: gitarr och klarinett.
Har du några danska släktingar: det tror jag inte.
Ditt mest överanvända ord: okeej...
Dina första tankar när du vaknar: inte än....
Är du hungrig: ohja.
Vart befinner du dig just nu: i ett kallt stenhus utanför twyning i england.
Vart bor du: i västerås.
Vad har du för t-shirtstorlek: beror lite på, men small oftast.
Är du bra på: jag brukar kunna vara rätt bra på att skriva.
Är du singel: nej.

CD i stereon nu: har ingen stereo :(
Är du sexig: skulle inte tro det
Antal timmar sömn inatt: det blev nog faktiskt åtta. det händer typ aldrig.
Vem vet mest om dig: jesper
Vem vet du mest om: jesper?
Vad vill du ha just nu: en hel natt med saganomringen-marathon! och kakor.
Vem hatar du mest i hela världen: jag hatar inte.
Höger eller Vänsterhänt: höger

Vilka sjukdomar har du: inga vad jag vet.
Ditt mål i livet: har vi verkligen tid?
Sängdags: ca midnatt typ?
Fobier: getingar, disktrasor, magsjuka och lite social fobi på det kanske.
Känner du en snygg kille: jag känner nog flera till och med.
Har du körkort: nej. och jag låtsas att det beror på den globala uppvärmningen.
Vilka cigg gillar du mest: jag gillar inte cigg.
Brukar du svara på kontaktannonser: haha! aldrig.
Äger du några vapen: allt kan väl användas som vapen? men det formella svaret blir nej.
Vad skulle du vilja heta ifall du själv fick välja: jag tror jag håller mig till mitt eget namn. det blir lättast så.
McDonalds el Burger King: burger king!
Mjölk i kaffet: om jag väl dricker kaffe så.. ja.
Röker du: nej
Svär du: det händer
Sjunger du: "och jag, jag nynnar mycket men jag sjunger knappt längre"
Duschar du dagligen: nej.
Har du varit kär: ja.
Den starkaste du vet: pippi långstrump?
Vill du gå högskola: annars vore det ju verkligen slöseri med tid och pengar..
Vill du gifta dig: jag skulle väl inte tacka nej
Tycker du att du är attraktiv: nej. men jag har å andra sidan extremt dålig självkänsla och borde bättra mig.
Är du en hälsogeek: nej. jag har mina perioder. men för det mesta orkar jag bara inte.
Kommer du överens med dina föräldrar: ja, bättre än någonsin sedan jag flyttade hemifrån. jag älskar dem.
Vad vill du arbeta med när du blir stor: vad som helst där jag får skriva. författare/översättare/jobba på förlag.
Din hårfärg och frisyr: obestämbar. oklippt.
Favoritfärg på kläder: svart funkar alltid, men jag tycker om att ha nån färg också.
För ungefär hur mycket köper du kläder för i månaden: åh, det var lääängesen jag hade råd att köpa kläder..
Piercingar du har: inga piercingar whatsoever.
Har du glasögon: nej, och det är min stora sorg i livet. har alltid velat ha!

Sov du ensam inatt: ja. katterna har lärt sig att de är välkomna på dagen men inte på natten.
Vem sov du hos senast: familjen lewis?
Druckit alkohol den senaste månaden: jag blev bjuden på bucks fizz i fredags.
Varit på dejt den senaste månaden: nej
Blivit slagen den senaste månaden: bara av dammsugaren.


ååh den var ju inte ens rolig.

bank holiday

idag är det nån slags bank holiday, det vill säga, alla är lediga från jobbet. utom jag då. jag växlar mellan irritation och... nåt annat. grejen är ju att jag egentligen inte jobbar. jag städar litegrann varje dag. det tar typ en timme. vissa dagar lite mer, beroende på vad som står på schemat. sen lagar jag lite mat på kvällen. och för detta får jag 1000 kr i veckan. varför ska jag irritera mig på att jag inte får vara ledig en röd dag?

jag har redan gjort mitt idag, jag har dammsugit nedervåningen. tappade visserligen dammsugaren på stortån så att jag nästan trodde att jag hade brutit den. men den klarade sig och nu är jag klar. det enda som återstår är varje dags ångestmoment: middagen. men den brukar ju alltid gå bra den också. så egentligen är jag ju faktiskt ledig nu.

så varför ska jag irritera mig?
bättre att fokusera på de där £75 jag får på fredag.

cambridge

igår stod ju som sagt var cambridge på schemat. åh denna underbara vackra universitetsstad, jag föll pladask och ville aldrig åka hem. så fint var det. jag villvillvill ta ett utlandsår och plugga där. (det faktum att man nog måste ha ett IQ på typ 200 för att komma in är ju en petitess...)



vi träffade familjens gamla au pair emel också, medan owen var och tittade på det college som han tänkt söka till. hon var trevlig. vi åkte på en punting-tur (vet inte hur man översätter punting?) det var i alla fall en slags guidad båt-tur på floden. guiden tog oss framåt med hjälp av en lång stav. vet ni vad jag pratar om?





sen blev det flera starbucks-besök och en fish'n chips på en pub. därefter bar det iväg hemåt igen. det blev en riktigt lång dag, men det var helt klart värt det.
jag vill verkligen dit igen.

twyning

idag har jag tagit en promenad till twyning. bäst att passa på när solen för en gångs skull behagade titta fram, eller hur? det är en jättegullig by verkligen, som ligger precis vid floden avon. det finns en skola, en affär och två pubar i twyning. vilken världsmetropol!


man vet att man är på engelska landsbygden när man möts av det här...


världsmetropolen twyning...


en av de två pubarna...


floden avon...


imorgon ska vi antagligen gå upp tidigt och åka till cambridge och titta på universtitetet. det blir en 3-timmars bilresa dit, så jag hoppas att jag lyckas somna skapligt ikväll. 6 timmar i bil känns annars som en ganska dålig idé om man inte sovit ordentligt..

nu ska jag ta hand om lite stryktvätt, och när ungarna kommer hem blir det korv och potatismos.

RSS 2.0