i högerns paradmarscher uppåt och i socialismens väg ner

idag var min första ensamdag med vide.

jag och jesper har ju haft den enorma turen att få vara hemma båda två eftersom jesper pluggar på distans. det tror jag har gjort att vi båda (men framför allt jesper) har haft mycket lättare att knyta an till vide än om han hade varit tvungen att börja jobba efter 10 dagar. vansinnig grej, jag tycker man ska ge båda föräldrarna rätten att vara hemma tillsammans de första två månaderna. betydligt viktigare reform än att man ska tvinga föräldrar att dela på föräldraledigheten. men det var ju inte det jag skulle berätta egentligen.

min första ensamdag med vide var det ja.
jesper hade metodövningar i skolan hela dagen. så medan han "lärde sig" att ta blodtryck, blodprov och sätta in katetrar (sånt kunde han ju redan) så har jag och vide tagit en lång sovmorgon, gosat framför nyhetsmorgon och efter tio och diskuterat socialdemokratins fall. hej&hå, JA, en förändring är absolut nödvändig men jag tycker det är sorgligt att det ska behöva ske på det här viset.

jag tycker mona sahlin är värd all heder, hon har varit så himla tuff och under valrörelsen fick jag enorm respekt för henne. sedan kan jag absolut inte förneka att det knappast var ett schackdrag att tillsätta henne som partiledare från första början, men hon gjorde ett grymt jobb. det tycker jag faktiskt. och hon förtjänar inte den sortens smutskastning som hon fått utstå. så all heder till mona!


Postat av: Kim

Vad härligt att vara hemma själv med honom ändå? och tack föresren :)

2010-11-15 @ 19:21:35
URL: http://skitirriterad.blogg.se/
Postat av: moa

åh, håller med dig till fullo om mona! och din dag lät ju jättemysig, blir lite avis. :)

2010-11-15 @ 22:15:13
URL: http://noparty.blogg.se/
Postat av: Anja

Håller verkligen med! Hon har inte haft det lätt men ändå så gjorde hon ett förbannat bra jobb. Egentligen borde ju hyllas för sina insatser, det var ju kaos redan innan. Tyvärr är det gott om folk som inte kan rösta på socialdemokraterna eftersom de "haaaatar Mona". Hur många gånger har man inte hört det nu innan valet. Sjukt! Och tragiskt att det ska behöva gå till så här, man tycker ju att man ska stå upp upp för sina egna.

2010-11-16 @ 12:11:48
URL: http://anjasstockholm.blogg.se/
Postat av: fifi

Håller med dig om föräldraledigheten; man borde vara hemma båda två ett bra tag, så man får leva som i en liten fin familjebubbla ett tag.



Även om jag inte är sosse, så tycker jag att Mona har gjort ett bra jobb! Fan vad borgerlig media gjorde allt för att smutskast henne under hela valrörelsen, att hon inte knäcktes! En sådan hetsjakt har ju ingen annan politiker utsatts för. Synd bara att hon får ta all skit efter valet, men det är väl det där med att vara en stark kvinna, det sticker i ögonen på många.

2010-11-16 @ 22:19:40
URL: http://fififantastic.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0