12 A song from a band you hate

Förlåt, men jag tål dem bara inte.


Hur många gånger ska våren kunna drabba dig om igen?


(Den här bilden gör mig glad. Mest för att den är så dålig. Och för att Vide har fått en liten snedlugg. Poppigt värre.)

Jag är fortfarande alldeles för trött för att få ur mig något vettigt.
Det här många-bollar-i-luften-fenomenet är inte riktigt min grej. Jag har aldrig lärt mig att jonglera och jag är livrädd för att plötsligt tappa både kontroll och bollar i golvet. Med risk för att låta tjatig. Men om två veckor är det över. Och jag klarar det. Jag märker att jag gör det. Jag klarar så mycket mer än jag tror.

Varför kan jag aldrig inse att jag faktiskt är ganska bra trots allt? Varför ska jag hålla på och skjuta mig själv i foten och intala mig att jag är sämst? Att jag inte kan någonting? Vavava? Det stämmer ju inte.

Så himla onödigt.


11 A song from your favorite band

Ingen lär väl ha undgått att The Beatles är mitt absoluta favoritband.
De har gjort så fantastiskt många bra låtar, men av någon anledning verkar den här låten vara lite bortglömd. Och det är ju synd, för jag tycker att den är riktigt trevlig.

The Beatles – And your bird can sing
10 A song that makes you fall asleep

Inte för att den är dålig eller tråkig, för det är den absolut inte. Den har helt enkelt en lugnande effekt på mig.

Kings of Convenience – I don’t know what I can save you from
Obviously something's gotta be doneLivet snurrar vidare och jag glömmer litegrann bort att andas någon gång då och då. Föräldraledighetssyndromet skulle jag tro.

Jag har vant mig vid att inte ha så mycket annat än Vide att fokusera på, och plötsligt är det allt på en gång. Förberedelser inför högskoleprov, teoriplugg och hundra körlektioner om dagen (känns det som) och någonstans däremellan ska man försöka vara en bra mamma/flickvän/dotter/syster/vän och ta hand om det stora diskberget och dessutom försöka vara lite snäll mot sin egen kropp. Träna lite oftare än en gång i månaden, inte stressa över småsaker, ta magens protester på allvar och äta riktig mat, samt ta den där förbannade alvedontabletten innan huvudvärken gör en sinnessjuk... Hm. Orsak/verkan, jag vet jag vet. Det krävs en viss förändring helt enkelt, så mycket kan vi konstatera. Frågan är när den förändringen ska hinnas med?

Ja här gnäller vi friskt. Det finns faktiskt en Sunny Side Up även idag: Jag har lyckats med konststycket att få till en snygg fickparkering utan att ens behöva justera. Ibland är det de små sakerna som gör skillnad. Hur präktigt och banalt det än kan låta.

09 A song that you can dance toFörsök låta bli liksom.

6 år, Earth Hour och älskade Haruki Murakami
Igår kunde vi konstatera att jag och Jesper inte bara stått ut med varandra, utan också fortfarande är kära i varandra efter sex år tillsammans. Det tyckte vi var en anledning så god som någon att fira.

Vide spenderade kvällen och natten tillsammans med en lycklig farmor medan jag och Jesper åt sushi, drack vin och umgicks i mörkret under Earth Hour. Sedan gick vi och lade oss ca 23. Hej Småbarnsföräldrar!
Massa sushi! Och ja, vi lyckades faktiskt äta upp allt.

-

Idag vaknade vi klockan 11, promenerade ner på stan och jag införskaffade nya inspirerande skrivblock, pennor och framför allt: De två första böckerna i Haruki Murakamis verk 1Q84. Jag är helt lyrisk. Kan inte förstå hur jag ska kunna vänta med att sätta tänderna i dem. Men jag måste faktiskt avsluta det jag påbörjat först. Måstemåste. Åh.-

Nu kommer Vide alldeles strax hem och jag ska pussa honom fördärvad. Som jag har saknat honom. Älskade unge.


08 A song that you know all the words to

Lars Winnerbäck - Kom ihåg mig
när du står ensam kvar på tå
när ytan inte går att nå
när du träffat botten
kom ihåg mig då

när du tagit första bästa tåg
och ger vad som helst för en dialog
när du står sist i kön
kom ihåg mig då

när vintern gömmer dina spår
så att du inte hittar hem
när du är vilsen i en
vinternatt igen
kom ihåg mig då

när det blir varma sommardar
kom ihåg mig då
kom ihåg mig då
när vinterisen ligger klar
kom ihåg mig då
kom ihåg mig då
här finns du kvar

när du står på toppen och tittar ner
och det är ljust vart än du ser
när du har vunnit
kom ihåg mig då

när du får spring i dina ben
och jordens dragningskraft är klen
när du är luften
kom ihåg mig då

när våren öppnar sina dörrar
och du tar den långa vägen hem
när du sitter på uteserveringen
där vi satt igen
kom ihåg mig då

när det blir varma sommardar ...

när varje dag känns likadan
och när det skymmer över stan
och när du drömmer
kom ihåg mig då

när du har varit i alla vrår
när du har testat allt som går
när du har tröttnat
kom ihåg mig då

när det blir varma sommardagar ...

Beautiful BloggerJag har fått en Beautiful Blogger Award av världens coolaste Kristin. Tack snälla!

Så:

Fem fakta om mig:
-
 Jag är en osedvanligt klantig människa. Jag kan inte gå utomhus på vintern utan att halka och ramla, jag snubblar ALLTID på trottoarkanter och jag kan inte cykla (när jag försöker så fastnar jag med hjulen i spårvagnsspår och slår mig halvt fördärvad.)

- Jag blir attraherad av både killar och tjejer.

- Jag kan inte läsa bloggar på något annat sätt än via bloglovin.com. Om Jesper ber mig läsa en blogg så KAN jag inte läsa den förrän jag läst de andra inläggen som står före i kön. 

- Jag tillhör den lilla skaran kvinnor som tycker att en förlossning är en sjujäkla ROLIG och fascinerande upplevelse. På riktigt. Inte bara upplösningen, utan hela grejen. Smärta? Say what? Den märkte jag inte av. Jag är enbart fascinerad. Så till den grad att jag nu planerar att omskola mig till barnmorska (för man KAN faktiskt inte bli gravid hela tiden bara för att man är fascinerad. Det går ju inte.)

- En gång slog jag till en kille för att han var moderat.


De som får den här fina gubben av mig är:

Madeleine, Fifi, Moa, KillmammanAnja, Ida och Marina.
(Man skulle nog bara länka till fem, men jag är generös idag. Eller bara fylld av beslutsångest. Eller så finns det alldeles för många fina bloggar. Jag tror på det sistnämnda. Jag vill länka till flera!)

07 A song that reminds you of a certain event

Hultsfred 2006. Jag var tröttast i världen. Babyshambles skulle spela men jag låg i tältet och tänkte att “Nej. Pete har knarkat ner sig, han kommer inte. Jag kan lika gärna sova.” Klockan 04 nånting vaknade jag av att den här låten ekade över hela jävla Hultsfred. Jag kunde inte tro att det var sant. Han kom. Och jag låg i tältet, för trött för att kunna göra något annat än att tänka… “Fan.”.

Babyshambles – Pipe down


06 A song that reminds you of somewhere

How can they be tired of England?
They’ll never know the England that we know.

Dirty Pretty Things – Tired of England


Tell him what we said about 'Paint it black'

Är det vårtrötthet som spökar? Jag minns inte när jag var såhär slut senast. Och det märkliga är att jag är så trött att jag skulle kunna avlida, men ändå har jag mer energi nu än på länge. Det är en ekvation som inte går ihop i mitt huvud, men jag klagar inte direkt. Jag går och lägger mig innan midnatt och får saker gjorda om dagarna. Har jag gått och blivit vuxen till sist utan att märka det?

-

Idag har jag bland annat:
- fått till en riktigt snygg backning runt gathörn, äntligen!
- nästan blåst bort i vårvinden 
- tyckt synd om Vide som är så hes att han håller på att tappa rösten, stackarn.
- lyssnat på Kathryn Williams och tänkt "just fan..."
- blivit löjligt sugen på våfflor och bestämt mig för att investera i ett våffeljärn, kosta vad det kosta vill.

Ikväll: teoriplugg, goddamnit.

 

 


05 A song that reminds you of someone

Det här är svårt. Alla människor jag känner har minst en låt som påminner mig om dem. Jag fungerar så. Kopplar alltid ihop människor med musik. Så det är svårt att välja, både person och låt. Men det är också svårt på så vis att man alltid riskerar att lämna ut alldeles för mycket om sig själv och sina relationer när man ska offentliggöra vem man tänker på när man hör en viss låt och varför. Känsligt ämne, och ofta väldigt privat. Åtminstone för mig. Men okej.

Den här låten påminner om en vän som jag saknar varje dag. Eller två kanske, men särskilt en. En stormig relation som aldrig tycks lugna ner sig, men kanske är det meningen.

Lars Winnerbäck – Jag fattar alltihop

 om du går ut i solen
och sätter dig en stund
för att natten blev så virrig
för att känslorna gick runt

för att jag aldrig nämnde
att det du gör är bra
att jag är lika vilsen
och för att jag aldrig sa

åh, jag fattar alltihop
åh, jag fattar alltihop

om du sitter och skriver nu
på långa kloka brev
om vad vi hann och inte hann
och allt som aldrig blev

om citronerna och träden
och långa vägar bort
om tid som går och inte går
om lust som kokar torrt

åh, jag fattar alltihop ...

om du repar upp historien
fast den är så dum
om att klia tills det blöder
på en och samma punkt

det där var nån annan
det där var inte jag
förlåt tusen felsteg
det enda som jag kunde vara

åh, jag fattar alltihop ...

04 A song that makes you sad

Det är ett av de vackraste musikstycken jag vet. Men avgrundsvrålen som lagts in mitt i… Hjärtskärande. Det är krig, det är elände, det är misär. Och det är fruktansvärt vackert.

World’s End Girlfriend – We are the massacre
I believe in endless summer nights, good friends and feeling fine

Imorse vaknade jag i ett solbadande sovrum av att jag blev krafsad i ansiktet av en klarvaken Vide klockan 06.58. Jag kan knappt tänka mig ett bättre sätt att inleda en dag. (Det skulle vara att få vakna två timmar senare i så fall. Men hey, man kan ju inte få allt).

När jag tog en långpromenad med musik i öronen i 11 plusgrader, kände jag mig något segerviss. Hej&hå, jag överlevde ännu en vinter, med humöret i behåll dessutom. Det hade man aldrig kunnat tro där i december när allt höll på att åt skogen.

Nu vill jag bara ha sisådär 25 grader varmt, ett körkort, ljusa sommarkvällar, fina vänner och lite vin. Och en barnvakt för en kväll, i samband med det sistnämnda. Jag älskar att vara mamma, och tanken på barnvakt över natten skrämmer mig en del, men just därför behöver jag det. Jag måste lära mig att släppa taget någon gång ibland. (Barnvakt-över-natten-konceptet ska för övrigt provas för första gången i helgen när jag och Jesper firar vår 6-årsdag. Det är med skräckblandad förtjusning, milt uttryckt. Jag kommer sakna min lilla Videung så fruktansvärt!)Han är så mysig och så larvigt söt i sin alldeles för stora mössa att jag inte riktigt kan ta av den i samband med att vi kommer in. Jag måste låta honom ha den på en stund efteråt. Kan inte låta bli! Så fånig är jag.


03 A song that makes you happy

Jag vet att jag tjatar. Men det går faktiskt inte att att lyssna på den här låten och gräva ner sig i olycka samtidigt. Det är en omöjlighet.

The Beatles – Here comes the sun


Tangled up in blue

Men herrejävlafan.
Bob Dylan till Peace&Love.
Hörde ni det? BOB-JÄVLA-DYLAN!
Ursäkta språkbruket, men jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen.

Synd att deras program är piss i övrigt.
Synd att typ alla festivaler har minst en fantastisk bokning i år. Det resulterar i ordentlig beslutsångest.
Vilken festival blir det egentligen i sommar? Hjälp en stackars liten Sandra att bestämma sig nu?

I said "I think it's over now", she said "I'm not so sure"

Nu har resan mot körkortet startat på riktigt. (Förra lektionen var ju bara en så kallad testlektion). Jag måste säga att jag aldrig varit så peppad tidigare. Fantastiska lärare, trevlig stämning och fräsig bil (sa jag just att något var fräsigt? Hjälp!). Jag, som på grund av tidigare erfarenheter levt i villfarelsen att körskollärare är ett ondskefullt släkte, känner mig plötsligt jävligt motbevisad. Dessutom var jag grym idag, om man får skryta lite. Och det får jag ju, för det är min blogg. I love it!

-

Och just det, såhär glad (och kladdig) blir man när man får äta potatis&palsternackspuré. Jag älskar att han lyckas med konststycket att få mat i ögonbrynen varje gång. Duktig kille!02 Your least favorite song

Det finns så många låtar som jag bara inte klarar av. Men den här låten tar nog priset. Lyckligtvis spelas den bara under en begränsad tid per år, men det är illa nog. Jag mår fysiskt illa av att ens lägga upp låten här på min blogg. Usch.

Just D - Jul igen


Allt är för sent, för sent för vin, för sent för kärlek ren som snö

Lars Winnerbäck gästade tydligen Håkan Hellströms spelning i Linköping häromveckan. Tillsammans sjöng de För sent för Edelweiss. Två av mina främsta favoritartister. En av mina främsta favoritlåtar.

Det här är smärtsamt på så många nivåer.
Smärtsamt vackert. Smärtsamt sorgligt.
Smärtsamt att jag inte var där.

(Jag vet att folk aldrig tittar på Youtube-klipp såhär på bloggar.
Men ska ni titta på något, så titta på detta. Bra kvalitet dessutom.)


01 Your favorite song

Okej. Boklistan gick inte heller något bra. Men nu jäklar. Musiklistan kommer att gå som smort. (Inte minst för att jag redan gjort klart hela listan i ett Word-dokument, så det är bara att klippa och klistra i fem sekunder varje dag. Det ska väl till och med jag klara av...)

Och just det, listan fick jag från Moa.

Så:
01. Your favorite song.

Jag skulle önska att jag fick välja åtminstone 10 favoritlåtar, det skulle kännas något bättre. Jag känner mig nästan illojal mot de låtar jag tvingas välja bort när jag bara får välja en.

Men måste jag välja, så blir det antagligen den låt som jag aldrig lyckas släppa. Den har förföljt mig ända sedan jag hörde den första gången, på gott och ont. Texten, stråkarna (I love stråkar!), känslan… Åh, känslan.  Det är perfektion från början till slut.

Lars Winnerbäck – Varning för ras


Oh, my little strawberry! How can he possibly resist from gobbling you up?

Igår kom ju barnbidraget, så idag har vi uppgraderat Vides garderob. Vi insåg att han knappt har några kläder överhuvudtaget i storlek 74 och snart är det faktiskt dags för storleksbyte.

Allt detta (plus ett presentkort på 100 kr, tack lindex!) fick vi för en tusenlapp:


(Ja, vi gillar randigt)

Tänk om man kunde få sådär mycket kläder till en själv för samma pris?
Mest exalterad är jag över jeansjackan, hängselbyxorna och jordgubbsmössan. Jag har velat köpa den mössan så himla länge, och idag kunde jag bara inte hålla mig längre. Den är liiite för stor ännu. Men hellre för stort än för litet, enligt mig.


Älskade lilla jordgubbe!

Sådärja, det här inlägget tillsammans med det förra var väl ungefär så nära en regelrätt mammablogg som den här bloggen någonsin kommer att komma. Men jag gillar't. Faktiskt.

Elephant walkJag måste säga att jag gillar Vides nya sätt att förflytta sig.

Det är så många, så många som vill ta en ner på jorden, och vintern kan bli lång ändå här i den fjällhöga Norden

Otaliga människor har försökt dra ner mig på jorden de senaste dagarna när jag har varit helt uppfylld av våreufori. Lägg av Sandra, det blir aldrig vår i mars, du kommer bara bli besviken när snön kommer tillbaka. Och så vidare. Jag, som faktiskt börjat se poängen i att tänka positivt (jo det är sant), kan bli så trött på den inställningen.

Ja, jag vet att det aldrig blir vår i mars. Ja, snön kom tillbaka idag. Ja, jag blev besviken. Men jag blir alltid besviken när det snöar. November som Mars. Besvikelsen blev ju knappast större för att jag fick vara vårlycklig i några dagar? Tvärtom. Jag fyllde på mitt själsliga energikonto med sisådär hundra miljoner under de underbara dagarna. Och för mig var det värdefullt. Dessutom kommer den här snön att smälta undan på ett kick.

Just saying.

-

Förresten gillar jag att det är fredag. Jag gillar att jag har haft min käre far här på besök i ett par dagar. Jag gillar att jag har coca cola i kylen och framförallt gillar jag att världens mysigaste Vide nu kryper omkring på mitt vardagsrumsgolv och är allmänt söt. Jag förstår inte hur det gick till. För ett år sedan var han en liten vindruva i min mage och jag hade ingen aning om vad som väntade egentligen. När blev han så stor?


Min lille gubbstrutt som har blivit så stor. Åh.


Take a sad song and make it better

Stockholm har fått vänta så länge, men idag blev det äntligen av. (Även om jag egentligen hade velat hinna med så himla mycket mer. Det får bli nästa gång helt enkelt.)

Jag har fått träffa mina älskade små systerdöttrar på riktigt, utan syrgasmasker och neonatalpersonal. Har fått röra vid dem. De har blivit så stora (2,5 kg) och ändå är de fortfarande så ofattbart små. Tårarna var inte långt borta, vill jag lova.

                Jag och Aina.


-


Det har varit en fantastisk dag på alla vis. Förutom att den var för kort. Det är alltid så nuförtiden. Dagarna är alltid för korta, veckorna för fullplanerade. Jag hinner sällan med det jag verkligen vill göra. Jag efterlyser mer tid, mindre pusslande och kortare avstånd. Och en lägenhet i Stockholm, om vi nu ändå ska önska oss saker.


Hey professor, professor please, I'm not taking anymore of this shit

Jag känner mig själv rätt bra vid det här laget. Därför valde jag att skicka in min högskoleansökan inför hösten redan idag när studera.nu öppnade för anmälan. Det hemskaste, efter att inte komma in, vore ju att glömma bort att ens söka. Och helt ärligt - det vore typiskt mig.

Jag har börjat tvivla på om jag kommer in överhuvudtaget. Antagningspoängen verkar ha ökat rejält de senaste åren, och även om jag har rätt bra betyg så är jag tveksam till om det verkligen räcker. Det skrämmer mig. Nu när jag äntligen vet vad jag vill göra - ska det hela falla på att jag "bara" hade VG i några kurser på gymnasiet? När jag faktiskt hade MVG i alla de andra? Vart är vi på väg? När inte ens toppbetyg räcker för att få den framtid man vill ha? Nej, jag får sätta min tilltro till högskoleprovet helt enkelt. Jäklar vilken press.

Little darling, it feels like years since it's been hereJag kommer alltid på mig själv med att gå runt och sjunga Here Comes The Sun såhär års. Jag kan inte hjälpa det, den låten är vår och lycka för mig. Jesper skrattar mest åt mig och mitt nynnande, men det hjälps inte. Det är oundvikligt. Varje år.

-

Idag har vi tagit vara på solstrålarna och tagit en liten promenad ner till stan. (Helt otroligt, jag körde vagn och behövde inte ens vantar för ändamålet. är det varmt!) Jag utnyttjade mitt presentkort på H&M och köpte därmed kläder till mig själv för första gången sen... November? Det var minst sagt välbehövligt.

Ikväll ska jag bänka mig framför TV'n (En unge i minuten, förlossningsprogram från Västerås. Personal känns igen, situationer känns igen och jag blir så nostalgisk och berörd att jag gråter floder) och äta munkar-munkar-munkar-med-hål-i. Och inte tänka ett ögonblick mer på Japankatastofer. Någon måtta får det faktiskt vara på gråteriet.

-

Och just det: The View (spotifylänk!) släppte nytt album idag.
Det är helt jävla fenomenalt! Lyssnalyssna!

Solskensöga ser på dig, solskensfamn dig vaggar

Idag har det varit vår på riktigt och jag har invigit kavajen och "känt livet i mig", som man säger på Astrid-Lindgrenska. Jag vet att det kommer bakslag, jag vet att vintern är så satans lång igen och jag vet att den antagligen inte är redo att släppa taget riktigt än, men just idag gör det ingenting.
(Kavaj och vårväder, men idag fanns det varken vitsippor eller begynnande gravidmage förstås.)

Vi har spenderat dagen i Norberg och Vide har skinit mer än själva solen tror jag. (Och det är ju onekligen en bedrift en dag som denna). Inte ett enda gnäll på hela dagen (utom en liten kortis när han blev hungrig/trött vid ett tillfälle). Jag trodde att det skulle slå över och resultera i en hysteriskt övertrött kväll, men istället somnade han in utan några större problem lagom tills Erik Saade vann melodifestivalen. (Tur för Vide att han slapp se eländet! Jag tänker följa hans exempel nästa år. Jävla skittävling.)

Ah, jag vill bestämt hävda att livet är fantastiskt. Det låter så banalt och löjligt att säga det så, men jag kan inte göra annat. Det har regnat skit över mig på senare tid, den ena krisen har avlöst den andra, men ändå kan jag finna enorm lycka i vardagliga småsaker, på ett sätt som jag aldrig gjorde förr. Jag gör det hela tiden nu, även under mörka stunder. Om inte det är ett tecken på lycka så vet jag inte vad.

Som sagt: banalt och rentav löjeväckande, men det gör det inte mindre sant.

Jag var bara inte gjord för dessa dagar

Hmpf. Riktig jävla skitdag idag, om ni ursäktar uttrycket. Ingenting går min väg. Panikpanikpanik och bortsprunget capo och ekonomisk undergång (nja, men knepigt blir det när diverse instanser strular) och allting löser sig ju till slut, jag vet ju det, men det vore trevligt om all skit inte behövde komma på samma gång.

På plussidan dock:
- Fredagfredagfredag!
- Vide är världens mysigaste solstråle.
- Fint väder och solskenspromenad, bara jag och Vide.
- Jag har fått tummen ur och ringt försäkringsbolaget.
- Insikt: något bra kommer alltid ur alla kriser. Faktiskt.

Jag ska aldrig ignorera dig igen

Jag såg på aftonbladet.se att svenska folket är mer intresserade av melodifestivalen än av valet av ny socialdemokratisk partiledare. Själv tillhör jag helt klart den senare kategorin.

Först tappade jag hakan och slog näven i bordet när jag läste att valberedningen utsett Håkan Juholt till främste kandidat. "Har ni inte lärt er någonting alls?" tänkte jag. "Ni KAN inte ta en grå gammal gubbe med mustasch och tråkig uppsyn och förvänta er att svenska folket ska ge upp sin kollektiva Reinfeldtförälskelse! Ni gräver er egen grav, dumma sossar!".

Men så läste jag på lite. Och den här snubben verkar faktiskt vara en riktig färgklick! Vänsterorienterad, Elvisfantast, han verkar ha humor och vara hård i debatter, och det kanske viktigaste: han har inte varit minister och är således inte förknippad med varken Göran Persson eller Mona Sahlin, vilket jag tror är positivt i det här läget.

Och hm. Ja. Så skäms jag något oerhört. För att jag lät mig styras och låta mannens utseende och ålder få ta så stor plats i mitt första intryck. What the...? Jag är ju knappast en utseendefixerad person, och ändå lät jag mig luras. Riktigt pinsamt. Jag har lärt mig en läxa.

Wellwell. Jag har goda förhoppningar. Heja Juholt!


Only time

Finbesöket har åkt hem och i luften ligger en känsla av tomhet, så tydlig att man skulle kunna ta på den. Men jag vet att det inte kommer att dröja lika lång tid tills vi ses nästa gång åtminstone. Den vetskapen underlättar alla avsked.

Idag har jag varit på körskolan och lyssnat på en ruskigt intressant föreläsning om riskbeteenden och alkohol. Jag gick därifrån med en ordentlig klump i halsen och känslan av att aldrig mer vilja sätta mig i en bil. (Det bådar ju gott inför att ta körkort, eller?) Dessutom kände jag mig plötsligt lastgammal bland alla dessa 17-18-åringar. Jag blev minst sagt förbluffad över deras sätt att vara och tänka - var jag verkligen sådan som 18-åring? Jag tror faktiskt inte det. Hursomhelst var det en intressant föreläsning som tjänade sitt syfte. Den kommer att etsa sig fast i mitt huvud och jag kommer definitivt aldrig att sätta mig bakom ratten i trött eller påverkat tillstånd. (Som att jag skulle ha gjort det annars? Ha!)

Ikväll: OC och spenat&fetaostpirog. Så mycket bättre blir det ju inte.

Chasing cars

Planerna ändras och Norrköping får vänta. Typiskt. Men på plussidan: Linnea stannar kvar i en dag till. Det gillar vi!

Idag har jag haft min första körlektion på fyra år. Jag var fullkomligt livrädd med anledning av tidigare erfarenheter av körskollärare (skrikande, svärande inkompetenta ickepedagoger. Hur svårt kan det vara att visa lite medmänsklighet?), men jag oroade mig helt i onödan. Äntligenäntligen har jag hittat en lärare helt i min smak. Lugn, pedagogisk och inte för stolt eller auktoritär för att kommentera när jag faktiskt gör något som är bra. Jag tror att jag för första gången någonsin kommer att tycka att det känns rentav roligt att sätta mig bakom ratten. Det trodde jag väl aldrig.

And you laugh at my jokes and I laugh at your jokesFinaste helgen på länge. Vide och Linnea blev förälskade från första stund, och värmen spred sig i mitt hjärta när han lyckligt lät henne hålla honom. Det är outsägligt vackert.

Helgen är över, men lyckligtvis har vi ytterligare två dagar av kärlek, blåsiga solskenspromenader, filmmarathon och jamsessioner framför oss. På tisdag åker vi tillsammans till Norrköping, mitt Norrköping. (Det får inte dröja 3 månader mellan mina norrköpingsbesök i fortsättningen, jag blir ju sjuk av längtan!)


My best friend

Jag har min älskade Linnea på besök. Vi har fullt upp med att kramas, äta godis och sammanstråla kreativa ådror (kanske förevigas det på bild vartefter, annars får ni bara tro mig på mitt ord). Följaktligen blir bloggen eventuellt en aning lidande några dagar, men jag tror inte att ni gråter blod direkt. I know I'm not.

Lilla Kärleken, du är så vacker


Little darling, it's been a long cold lonely winter

Nejmen? Skådar jag en liten ljusning?PLUSGRADER! Herreminje, vad svältfödd man blir efter 4 månader av långkallvinter.

-

När jag inte låter mig förledas av SMHI:s (let's face it) ganska opålitliga rapporter, så filar jag på en liten text och avverkar näsdukar på löpande band. Lilla Videung har börjat få ordentliga sovrutiner (duktiga lilla älskling) och det lämnar en hel del tid för nattlig kreativitet. Synd att jag är för trött och sjuk, annars skulle jag nog dra fram canvasdukar och penslar och förverkliga några nykläckta idéer med hjälp av födelsedagsfärgerna. Kanske blir det någon annan natt - kanske inte alls. Kanske borde jag prioritera sömnen för en gångs skull. Bra idé, Sandra!

But pretty soon it will happen, the sun will go murder the snow

Jag har en begynnande förkylning i halsen. Känner mig ganska glad ändå.
Kycklingcurry, Suede, vaniljbullar och telefonsamtal med världens finaste syster kan sparka livet ur vilket tyckasyndomsigsjälv-humör som helst. Dessutom börjar Vides joller låta lite som "mammamamma" och jag väljer att tolka det som att han tycker väldigt mycket om mig.

Kort sagt: februari är över och hittills har mars visat lovande tendenser.
Ska bara råda bot på förkylningen också, sen ska vi nog kunna ta oss an vinterns dödsstöt med modet i behåll. För snart är faktiskt våren här. Nu handlar det bara om veckor. Det ska vi väl kunna härda ut?

RSS 2.0