way better now

jaså, ni fuskisar därhemma har sommarvärme idag på självaste valborgsmässoafton. själv sitter jag och stirrar på regnet som strilar nerför fönsterrutorna och önskar att jag också kunde få lite värme jag också. om ni kommer på ett sätt att skicka över solskenet till mig så tar jag tacksamt emot det!

valborgsmässoafton ja. det firas inte här. fast de har faktiskt nånting liknande på hösten. brasor, fyrverkerier och allmänt mys. men jag har ingen aning om varför. vad firar de? någon som vet?

ikväll ska jag i alla fall göra köttbullar dagen till ära. den spanska utbytesstudenten har åkt hem nu, så jag kan använda hur mycket nötkött och mejeriprodukter jag vill. rätt skönt med den friheten. :)

nu: tvätta golven!

vårsol

mmm idag känns allting lite bättre. solen skiner och jag har hunnit med att dammsuga, tvätta, bädda sängar och städat tim&saras badrum. har också bockat av en liten joggingtur och ett varmt bad. ååh jag skulle vilja ha ett badkar hemma i min och jespers lägenhet... inte för att det skulle få plats, men ändå!

nu ska jag ta det lite lugnt en stund och lyssna på florence valentin och skansros. det är fina grejer. sen ska jag hänga tvätt, slänga in en ny maskin och byta lakan i mina sängar också. (japp, jag har två. jag brukar byta mellan dem, beroende på vilken utav dem som katterna ockuperar för tillfället)

jag känner mig lite isolerad från omvärlden härborta. hur mår ni därhemma?

and i can't stop from crying, lily

missy är nog lite bakom flötet. nu har jag verkligen gjort ALLT för att hon ska förstå att hon inte får sova i min säng, men ingenting hjälper. antingen är hon korkad eller bara jävligt dryg. :) tassy är ännu drygare, han vägrar flytta på sig när jag ska bädda sängarna. när jag försöker skjuta bort honom så börjar han rivas och fräsa. varför kan inte katterna bara vara snälla och söta som katter brukar vara?

natten var lite av en plåga. inte nog med alla dessa kattfasoner; min mage bestämde sig för att dryga sig en sväng också. i det här huset blir det kolsvart när man släcker lamporna, så jag höll på att slå ihjäl mig ett flertal gånger på väg till toaletten. fick använda mig av lite dead reckoning (hihi) och hoppas på det bästa. och jag lever ju faktiskt fortfarande, så det måste väl ha gått okej. bortsett från ett par blåmärken då.

idag har jag dammsugit och städat toaletter. och så försökte jag ta mig ut på en liten powerwalk, men blev stoppad efter 10 minuter av en hund som såg ut att vilja äta upp mig. så jag gick tillbaka igen. jag är en sån fegis när det kommer till stora läskiga skällande morrande hundar.


men. nog med klag.

här är en liten bild på mitt rum. nåja. en del av det. det är missy som ligger på sängen.



och här är utsikten från fönstret. kyrkan heter st. mary magdalene



jaja. har inte hunnit lägga ner någon större energi på att fota. det kommer mer när jag orkar.


regna regna regna mer och mer

det var ungefär som jag misstänkte. sommaren följde inte med mig till england. här är det skitväder, det har ösregnat hela dagen och huset är så kallt att jag går omkring och huttrar trots att jag har min supervarma iggy-tröja på mig. måste verkligen ta mig iväg och köpa tofflor och varma tröjor snart. i helgen kanske? innan dess lär jag ju inte ha tid.

det är ganska mycket att ta in. steffi (tyska au pairen) har visat det mesta i huset, och det blev verkligen korvstoppning. det var inte mycket som fastnade. men jag tror att det mesta kommer att reda ut sig med tiden.

nu kommer nog ungarna snart hem, och då misstänker jag att det är städtajm. sen matlagning. hej&hå!

lägesrapport

nu är jag här.

flygresan gick bra, vi störtade inte, sara dök upp efter många panikslagna minuter, huset är stort och trädgården är gigantisk och allting känns übermysigt. bilder kommer, när jag orkar.

godnatt!

jag var ingen, du var aprilhimlen

sommar i april. det gillar vi!
har varit på stan och fyndat jeans som passade onaturligt bra. hittade också den första stieg larsson-boken på engelska, the girl with the dragon tattoo. present till värdfamiljen. sen åkte vi till gamla linköping och köpte polkagrisar. ska nog följa catharinas råd och ta med mig knäckebröd också.

nu sitter jag i mitt barndomshem och lyssnar på vinylskivor. allt från the who till countryklassiker, via pappas gamla band dancemän. nu senast en skiva med gun hill road. mysigt värre.

det här är antagligen det sista inlägget från sverige (åtminstone på ett par månader) men ska försöka hålla er uppdaterade så mycket som möjligt om vad som händer och sker på andra sidan nordsjön. (heter den så? jo det gör den väl va? annars får jag väl skämmas...)

jag lovar att det kommer att vara skitväder, bara för att jag åker ifrån svenska sommarvädret. så typiskt.


på promenad i vår gamla hemstad

befinner mig i norrköping med lilla familjen såhär de sista dagarna innan det bär iväg till england. jag mår riktigt bra just idag. jesper bestämde sig i sista stund för att följa med, vilket jag känner mig glad och lättad över. det kommer att bli ett jobbigare farväl, men jag tror att helgen blir finare.

vi har grillat, tittat på fredagsunderhållning på tv, och haft det allmänt mysigt. imorgon ska jag försöka få lilla mor att skjutsa oss till gamla linköping och leta typiskt svenska presenter till värdfamiljen. förslag någon? jag funderar på polkagrisar, tror ni engelsmännen gillar sånt?


nervositeten börjar krypa sig in på bara skinnet, men just för tillfället är jag hoppfull.


ani difranco - parameters

jag hade siktat in mig på en dag med mycket packande, förberedelser och avsked, men också en liten sovmorgon för att jag skulle orka med allting.

döm då om min förvåning när dörrklockan ringde, mitt i en dröm om just dörrar och dörrklockor.. jag förstod ingenting, varför ringer jesper på dörren och varför är han redan hemma?
sedan vrids en nyckel om i låset och en främmande mansröst börjar deklarera att han är där. jag blir livrädd. jag ligger i sängen iförd endast ett linne och trosor, och funderar på vad jag ska ta mig till. inser dock ganska snabbt (ungefär samtidigt som mansrösten säger det själv) att det är kvartersvärden. det var ju idag de skulle komma och hämta radondosorna! jag ber honom vänta en sekund medan jag sliter på mig ett par byxor.
sen klampar han in och jag ursäktar mig och skäms över att jag låg och sov och sedan skäms jag över att lägenheten är stökig. fanfanfan, varför glömde jag att han skulle komma idag?

han är klar med det han ska göra på bara några sekunder, sedan går han igen. men aldrig i livet att jag kunde somna om efter det.

high drama

ja, dagen har inte direkt inneburit så mycket annat än hetsplugg. därför blev det ytterst välkommet att jespers mor fick för sig att hon skulle bjuda mig och jesper på pizza hut. mums! så nu är jag mätt i magen och redo att dyka ner i boken igen. jag är sjukt nervös inför morgondagen. det är tur att tentan inte sätter igång förrän 14.30, då har jag lite tid på mig att plugga imorgon också.

åh, självdisciplin vore inte helt fel att ha.

dagens pepplåt:


when your heart breaks

hej du, colin ware!
jag är inte helt fientligt inställd till dig och din bok, tro det eller ej. jag kan till och med komma på mig själv med att tycka att du har en hel del intressanta poänger. men att spendera en hel dag med att hetsplugga in depth cues och andra trevligheter inför morgondagens tenta, det kan man faktiskt bli lite smått sinnessjuk av. jag inser såklart att detta inte var ditt påhitt eller din avsikt när du skrev boken. jag kan faktiskt, i små ögonblick av klarhet, inse att du inte bär någon skuld i det här överhuvudtaget. men när paniken sätter in och pluggdimman blir för tät, då är det ganska lätt att skylla allt på dig. och det vill jag härmed be om ursäkt för. för när jag återigen begraver näsan i din bok, så kommer jag att glömma att det inte är du som har hittat på hela högskolesystemet.

for that i am sorry.



kom kampsång

jag kände att jag behövde en pepp-playlist idag. så vad gör man? jo, man snickrar ihop en såklart! you should never underestimate the power of rock&roll! fast det var inte bara rock&roll. det var lite allt möjligt som man blir glad och peppad av. det här till exempel:

 


men faktum är att det fungerade! jag blev jättepeppad och har både pluggat en hel del och dessutom tagit mig ut på en liten powerwalk/joggingtur. jag är långtifrån klar, men det känns ändå som att det blev en ovanligt produktiv dag. (för att vara söndag åtminstone.) imorgon ska bli ännu bättre!

nu blir det snart filip&fredrik! som jag har längtat! wiiie!

en dimmig himmelsdröm

jag behöver inte ens känna efter för att kunna konstatera att mina fötter är halvdöda idag. jag och jesper fick nämligen för oss att vi skulle promenera till erikslund och media markt. (jag har varit sugen på att köpa jesus christ superstar-skivan med ola salo jättelänge) såå sagt och gjort, jag snörade på mig träningsskorna och hade tänkt mig en riktigt ordentlig powerwalk. jag vet inte hur snabbt det gick i slutändan, för vi promenerade nog i sammanlagt 3 timmar. det resulterade i några fotblåsor men samvetet mår gott i alla fall!

nu på kvällen har vi ätit lasagne och fikat med ida&jonathan. det var trevligt. ida har köpt flygbiljetter, så sista veckan i juni ska hon komma och hälsa på mig i england! ska bli underbart kul! :)

imorgon ska jag inte skjuta upp någonting. det lovar jag.


take a sad song and make it better

jag hade ju tänkt att jag skulle hinna med så mycket, men när skolan väl var slut så var jag ungefär lika slut själv. jag pluggade faktiskt lite, men sen sov jag alldeles för mycket och någon joggingtur var inte ens till att tänka på. jag får sköta mig desto bättre imorgon!

har även fått se en bild på hur mitt hem under de kommande två månaderna ser ut. underbart sött, typiskt engelskt gammalt tegelhus på landsbygden. jag är lite förälskad! nu längtar jag igen!

har tappat blogglusten litegrann, ni får ursäkta de torftiga inläggen. jag ska skärpa mig. nån gång.

the beatles - hey jude

well she made me a real man

tror ni att jag har pluggat idag? tjohoo! nej. jag och ida satt på biblioteket med böckerna uppslagna, men pratade mest om ihjälbitna hundar och annat som inte hade med kognitiva processer att göra. sen var vi ute och promenerade i en timme innan vi gick hem till henne och åt lax med sallad och keso. mums! senare fick vi sällskap av karlarna och så gick vi och fikade på kalles. hallonpaj och nostalgisk hallonsoda. inte helt fel, även om sockerkicken gjorde mig en aning illamående.

allt det där är väldigt fint, (bortsett från illamåendet då) men inte särskilt givande ur studiesynpunkt. morgondagen får bli desto mer givande! så, nu har vi bestämt det, nu kan jag inte bortförklara mig imorgon!

the fratellis - baby fratelli

and if there is disease in you, i want to have that disease too

jag glömmer ganska ofta bort att the ark - in lust we trust kanske är världens bästa album. texterna, musiken, allt! perfektion. åh, det finns alldeles för många underbara album för att man ska kunna välja världens bästa egentligen. men om man ska försöka, så skulle den här skivan vara med i toppen. helt klart.

imorgon ska jag träffa ida och promenera och plugga. det blir fint. borde försöka ta mig ut på en joggingtur också. synd bara att jag inte känner mig tillräckligt självsäker än för att kunna springa omkring och svettas bland alla dessa fnittrande fjortisgäng som ska envisas med att gå ivägen hela tiden. det spelar ingen roll att mitt sunda förnuft säger att de antagligen inte alls fnittrar på min bekostnad, det är ändå så det känns. egocentrisk sandra? oh, hjälpe mig!

nu borde jag definitivt sova.


hey, could anybody take me home, i feel left over and alone

haha! jag kan inte annat än skratta åt dagens litteraturseminarium. det är bara så typiskt mig att gå fram och inse först när jag ska börja prata att jag inte har några stödanteckningar. då blir jag naturligtvis alldeles stirrig och får inte fram ett ord. total blackout kan man kanske säga utan minsta överdrift. jag fick glatt klicka vidare till nästa gruppmedlem, och klassen fick klara sig utan nån vidare förklaring på hur mycket man egentligen ska använda sig av 3D.


men det märks verkligen att jag utvecklats som människa sedan gymnasiet. hade detta hänt på gymnasiet så hade jag antagligen gått hem och gråtit blod och skämts ihjäl i en vecka efteråt. idag skrattar jag bara åt det. det är ju faktiskt ganska roligt när man tänker efter!

laakso och kakor hjälper mot allt!


looking for reasons for what i did, looking for reasons to live

dagen har gått i duktighetens tecken. nåja, nästan. jag har socialiserat med jespers familj över god potatisgratäng, och så har jag joggat och rott roddmaskin för att få bort den goda potatisgratängen... nu på eftermiddagen/kvällen har jag försökt plugga lite också. med betoning på försökt, för jag inser mer och mer att det nog är ganska kört för mig att klara den där himla tentan. usch. usch.

jesper har åkt till norberg för att jobba, så jag hoppas i alla fall kunna plugga lite i lugn och ro de kommande dagarna. frågan är: har jag tillräckligt med självdisciplin för att klara det?

dagens nostalgitripp:
laakso - worst case scenario
the ark - calleth you cometh i
lars winnerbäck - kom ihåg mig


ojojoj. vilka minnen.

och jag har nya fräknar och prickigt sommarskinn

jag har fått några nya fräknar under dagen. satt i solen och pluggade i ett par timmar, vilket resulterade i årets första solbränna. nåja. man ser det om man letar riktigt noga.... dessutom gav vädret ultimata förutsättningar för årets första grillning. det var gott och somrigt.

efter en nästan 2 timmar lång tågresa med solen i ögonen hela vägen, kom jag så fram till västerås igen. där väntade jesper med sushi. det luktade vedervärdigt men smakade desto bättre.

igår blev det ju en liten reunion med mina egna små kungsgårdsfjollor. hjälpans vad jag har saknat dem. det blev en fin kväll med karaoke och allmänt fjolleri. underbart.


(linas ögon ser för övrigt sjukt läskiga ut.
jag ska aldrig satsa på en karriär som fotograf)



(linnea är min rockstar. sådetså.)




tack för en fin kväll helt enkelt!


lazy sunday afternoon

jag är fullt medveten om att det inte är söndag idag. men det är ju långfredag, vilket är ungefär lika illa. röd dag som röd dag, eller hur? och vad passar inte bättre en röd tråkig dag, än en uppiggande 60-talslåt? ingenting ingenting skulle jag vilja påstå. enjoy!


you better run for your life if you can, little girl

jag har ju funderat ett tag på att börja ta mig ut och jogga lite varje dag. eller åtminstone varannan dag. så imorse när syrran sa att hon tänkte ta en tur i elljusspåret så kände jag genast att just idag var en bra tidpunkt att börja. jag var förstås inställd på att jag skulle klara ungefär 100 meter innan jag skulle ge upp. konditionen har väl aldrig varit på topp om man ska uttrycka det milt.

men jag snörade på mig mammas träningsskor och gav mig ut i det fina vädret tillsammans med systeryster. och faktum är att alla dessa friskis&svettispass verkade ha gett konditionen en liten spark i baken. det blev säkert en kilometer eller två, utan att stanna en enda gång. och det låter kanske inte så mycket, men för att vara jag så är det nästintill sensationellt.

ikväll blir det 13-årskalas för lilla ida (jag fattar inte att hon har blivit så stor!) och imorgon blir det antingen stockholm eller pluggdag. kan inte riktigt bestämma mig. första alternativet tilltalar mig mest, men nånstans i bakhuvudet och i maggropen känner jag att alternativ två nog är det rätta. vi får se helt enkelt.

beatles - run for your life


are you for real or not?

norrköping står kvar, för alla som ville veta. vad bra att vi kunde konstatera det!

ikväll hade jag lite kvalitetstid med systeryster. det blev ett biobesök. slumdog millionaire. sjukt bra, men lite jobbig film. rekommenderas dock av hela mitt hjärta.

stort minus: visual thinking for design ligger tryggt kvar i väskan där jag packade ner den häromdagen.
stort plus: filmanalysen är tillbaka (finally!), och även om jag inte direkt tyckte att jag fick nån relevant respons trots det lååånga mailet, så måste jag ju ändå jubla lite över att jag åtminstone blev godkänd. bock och nig och tack!

jag borde nog inte blogga när jag är såhär trött.

come together

påsken närmar sig med stormsteg. imorgon direkt efter kursvalsinformationen ska jag sätta mig på ett tåg mot norrköping. det ska bli himla mysigt. jag ska promenera i industrilandskap och kanskekanske fota lite om jag känner mig motiverad. sen ska jag träffa kungsgårdsgänget på lördag. det är över ett år sedan vi träffades alla fyra. jag längtar!

 
norrköping när det är som finast.


det blir inga påskägg i år, främst på grund av att jesper ska jobba och att jag ska vara i norrköping på påskafton. men det löste vi helt sonika genom att köpa ett enda (lite större) påskägg idag som helt enkelt får stå framme härhemma. låter ju fullkomligt ologiskt nu när jag tänker efter, men jag är säker på att vi hade en vettig tanke med det, nånstans..


and i don't feel anything anything

ligger och myser i min alldeles för stora rent-tshirt och lyssnar på monkey swallows the universe. det är en typisk söndag och trots att jag har världens sötaste pojkvän som varit huslig och bakat bullar idag, och trots att jag har en massa ally mcbeal att titta på, så kan jag inte riktigt tycka om söndagar. vad är det för konstigt fenomen egentligen?

jag hade planerat att inte göra nånting alls idag. men sen fick jag dåligt samvete och kände mig meningslös, så då läste jag ett kapitel i visual thinking for design istället. jag blev inte så jättemycket klokare, men en del saker klarnade faktiskt. det är bra. brabrabra. nu väntar jag bara på ett mail som aldrig kommer... håll tummarna!


do you believe they'll catch you when you fall?

gårdagkvällen spenderades hos ida och jonathan med god mat, vin och allmänt mys. en dag kan ju knappast avslutas på ett bättre sätt, eller hur? 

och vad gäller hur en dag kan inledas, så kan den nästan inte det heller göras på ett bättre sätt än idag. solsken utanför fönstret och ett mail där det står att jag fick VG på hemtentan! grattis mig!

dessutom har jesper lovat hela veckan att jag ska få en jordgubbsmilkshake på mcdonalds idag.
så det finns ju ingen som helst anledning till sura miner idag heller, right?

det måste firas med en grym låt.
och det bästa med den här låten är inte texten, för en gångs skull, utan känslan.
(och det otroligt gulliga gitarrsolot på slutet)

enjoy!


little darling, it's been a long cold lonely winter

jag är glad att jag kom iväg till friskis imorse, det gjorde verkligen hela min dag. efteråt gick jag och jesper på en lång promenad i solskenet också, så nu känner jag mig till och med peppad inför att plugga ett par timmar. bra va?

det här är kanske den ultimata vårlåten. jag tror det. det finns några stycken att välja på, men den här kvalar definitivt in på topp5. minst. eller vad tycker ni? visst blir man glad? here comes the sun, and i say it's alright...


i've had the same jeans on for four days now

efter en riktigt dålig dag kan jag i alla fall konstatera att morgondagen inte kan bli värre. fast så ska man ju aldrig säga, för då ramlar väl himlen ner.

ibland är jag rädd att jag är för svår för att kunna behålla några vänner. anledningen? ptja, jag har fått höra från flera håll att jag är just svår, och det känns onekligen som ett kritiskt ögonblick när man bryter ihop i tårar efter att man helt öppet, inför sina vänner, får en panikattack i en cafékö. helt utan anledning, ska kanske tilläggas. är det då konstigt att folk tycker att jag är svår? knappast.

men såvida himlen inte ramlar ner imorgon, så ska jag ta revansch för den här konstiga dagen.
ska gå upp någorlunda tidigt och försöka pallra mig iväg till friskis&svettis. favoritledaren! weeih!
sen ska jag plugga som en idiot. det kommer kännas bra.

dagens pepplåt: the view - same jeans.
musik blir inte bättre än såhär. så känns det idag.



i take my hat off to the busker man
when he's drowned all his sorrows in singing songs
not everything has worked out to plan
but believe me he's smiling as long as he can

no one is completely faithful

är det bara jag som stör ihjäl mig på alla dessa präktiga och goda människor i alla filmer och serier? hur alla liksom går omkring med smutsiga tankar men som ändå, när tillfället att synda kommer, bangar ur för att samvetet sätter in? jag är så trött på att de ska vara så perfekta och göra rätt hela tiden. varför måla upp alla karaktärer som helgon, när en sån verklighet inte existerar? 


ally mcbeal kommer att bli min död, for sure. men herregud, hon och billy är ju meant to be, varför kan de inte bara kasta allt vad samvete heter åt sidan och bara hänge sig åt vad de faktiskt känner?

jag är inte beroende. bara lite. okej, serien har blivit lite av ett socker-substitut om jag ska vara ärlig. men är det inte sant? blir man inte arg när folk ger upp den riktiga kärleken på grund av att man inte vill såra någon annan?

oj. vilket nördigt inlägg.


hush now

hush now, i'm about to break the law
i'm tired and i'm human after all
i'm not ashamed, but i hate this game

hush now, 'cause you're about to say the words
though you know it's not like before
it's not the same anymore, though we won't regret a thing


köpte maia hirasawas nya album idag. kan inte riktigt bestämma mig för vad jag tycker. måste nog lyssna igenom den några fler gånger innan jag kan säga nånting.

grupparbetet gick bra, vi var effektiva och sådär. sen har jag deppat lite innan jesper drog ut mig på en solskenspromenad. det gjorde lite underverk. nu mår jag mycket bättre. länge leve våren!
jag tror jag börjar få lite sockerabstinens, det var nog därför jag deppade sådant. och det är ju bra om jag kan försöka komma över den. för jag vet ju så väl att när man väl kommit förbi de värsta första dagarna så brukar det gå ganska bra att klara sig utan sen. köpte lite sån där mörk choklad, det är det enda i godisväg jag får äta nu. jag ska klara det, sådetså.

ska försöka få ändan ur vagnen och dra mig iväg och träna också.
men det får nog kanske bli imorgon. nu ska jag plugga. tjohej!

RSS 2.0