två ögonpar i tomhet från september till advent

jag.har.inte.tid.att.vara.sjuk.nu. skit.skit.skit.

det är ju bara murphys jävla lag, helahela tiden!
ny krävande kurs, två konserter på tre dagar, jespers födelsedag och
naturligtvis blir jag sjuk nu.
vem trodde någonsin något annat?
idioti.


cold feet

nej. jag ångrade mig. är inte riktigt redo för den sortens livsomvälvande förändringar. än.

sitter nu i skolans mac-sal och har första lektionen om typografi&layout. det är spännande, men jag blev förkyld på tåget hit, så jag sitter mest och nyser och snuvar. frustrerande, javisst!

ville väl mest bara berätta att jag ångrade mig.
så ni kan somna lugnt inatt. bra va?

i wish that i could be that radical

det finns en möjlighet att jag precis har tagit ett beslut som kan komma att förändra mitt liv ganska radikalt. jag vet inte om det var en bra idé, men jag var tvungen. jag var bara tvungen.


dagens glädjemoment:

 

  • det är nystädat och adventsfint i vår lilla lägenhet
  • jag har köpt en ny klänning (sånt blir man ju alltid jätteglad av, eller hur?)
  • den var billig också, vilket gör att den ekonomiska ångesten håller sig på avstånd ett tag till.
  • ikväll blir det finbesök av i&j för att halvfira jesper i förskott. typ.
  • november är snartsnart slut och det känns så himla fint bara.

amazing it seems

granada - amazing it seems  <-- vacker låt! lyssna, ni som har spotify!

det är fredag igen. veckorna går så ruskigt snabbt.
jag hinner liksom inte med att reflektera över att livet rullar på, och då slutar det också med att jag inte har något vettigt att blogga om. det är synd. jag vill ju så gärna bjuda in er i mitt huvud, men det är svårt när det inte finns något annat än potatismos därinne. hoppas att ni har överseende.

imorgon blir det i alla fall adventsstädning. är jag knasig som faktiskt ser fram emot det?

oh.

kursen är slut och jag klarade något som jag aldrig trodde att jag skulle klara av. jag känner mig sjukt stolt och glad nu. vad jag får för betyg spelar faktiskt ingen roll - huvudsaken är att jag fixade det. på måndag är det ny kurs: typografi och layout. känner på mig att det blir intressant.

nu sitter jag och lyssnar på tisdagens luciarep och försöker lära mig texten till alla verserna av deck the halls. jag förstår inte att det är första gången jag sjunger den. musikklassbarn som jag är. märkligt, det där.

och som avslutning på denna lägesrapport: min nacke är fortfarande handikappad. för er som ville veta.

wryneck

min nacke är fortfarande försatt i en obekväm och ytterst smärtfylld vinkel, och varken voltaren-gel eller värktabletter eller stora halsdukar tycks hjälpa. jag har gråtit krokodiltårar av smärta hela dagen. därför har min sötpojkvän bullat upp med popcorn och vattenglas med sugrör (!) vid sängen. han har dessutom vänt tv:n åt mitt håll så att jag har kunnat ligga här i min obekväma, smärtfyllda vinkel och titta på sound of music. han är finast.

klart står i alla fall att redovisningen inte kommer att bli av, jag kommer inte kunna röra mig på ett par dagar, och det är fritt fram att muntra upp mig med fina kommentarer och musik- bok- och filmtips, för den som vill! :) det är också helt okej att komma hit och bjuda på glass och sånt. helt okej.

'tis the season to be jolly fallalalala fallalala

världen är inte alltid så rättvis mot lilla mig. new moon var inte riktigt värd pengarna, min forskningsartikeldiskussion är lååångtifrån klar OCH som den äckliga grädden på det berömda moset: min nacke krasade till för 20 minuter sedan och nu ligger jag i sängen med en stor halsduk runt halsen och kan inte röra mig överhuvudtaget. tack. TACK! tack.

hejdå redovisning. hejdå friskis. hejdå världen.

ha ha ha ha honey

luciarepet gick finfint för övrigt. det infann sig en viss känsla av surrealism av att sitta i ett lekrum och sjunga luciasånger tillsammans med typ halva ensemblen från buddy holly. men jag tror inte att jag gjorde bort mig nämnvärt i alla fall.

ikväll blir det spontant biobesök. jag, jesper, ida & jonathan ska se new moon. efter att ha samtalat med min äldsta storasyster så finns det förhoppningar om att den faktiskt kan vara riktigt sevärd. hoppas!


some days are made for smoking

man kan ju verkligen undra varför jag inte brytt mig om att lyssna på brainpool tidigare.

little darling, it feels like years since it's been clear

jag satte på underbara abbey road och slogs av hur längesedan det var jag lyssnade på the beatles nu. jag brukar ju lyssna på dem varje dag egentligen, men sedan jag skaffade spotify har jag varit upptagen med diverse playlists och annat småtrevligt. som ni alla säkert vet så står ju inte lennon/mccartneys musik att finna på spotify, vilket har gjort att jag förbisett världens bästa musik i en månad eller så. fy skäms på mig!

så det råder jag bot på ikväll. underbart, som alltid.




och:

imorgon åker jag på en snabbvisit till stockholm och repar luciastämmor. roligt och nervöst. jag blir lika förvånad varje år att syster vill ha med mig igen, för jag tycker alltid att jag är så oförberedd när jag kommer dit. sitter där med hennes musikalkompisar från buddy holly och allt vad det är, och känner mig som en superamatör. håll tummarna för att jag inte gör bort mig imorgon!


rädslan den går över, men den där oron stannar kvar

- helgen har varit fin. jag vill inte att den ska vara slut. 
  vardagen är lite för grå, lite för tråkig, lite för jobbig.
  lite för lite pollenchock och stjärnfall.

- last night i dreamt that somebody loved me. the smiths. åh.

- jag har forskningsartikelångest och längtar bara tills den här kursen är över. på fredag. good riddance!


put on your dancing shoes

stockholm var fint. the shadows var grymma, framförallt hank marvin. cliff richard var gammal men dansade ändå runt i glitterkavaj och silverskor och sjöng för full hals. coolt! 

idag har vi umgåtts lite med syster, varit i världens mysigaste 50-tals-retro-affär sivletto (lyckostund #1) och därefter har jag och jesper mest traskat runt i fina soliga stockholm. när man knappt sett solen på en månad så finns det inga ord för att beskriva lyckan man känner när den skiner en hel dag. (lyckostund #2)

och dagens... TREDJE lyckostund: jag hittade taxi barsthe english shop! åh, vad jag har saknat taxi bars sedan jag åkte hem från england. jag har letat överallt efter såna, och idag hittade jag dem! helt sanslöst! dyrt och onyttigt, men såå värt det.

nu ska jag försöka planera veckan som kommer. jäklar vad stressigt det kommer att bli.. men det ska gå. det brukar det ju göra.


you're never lonely when the band plays

imorgon åker jag och jesper till stockholm. där ska vi möta upp min mor&far, innan vi beger oss mot globen för en konsert med cliff richard & the shadows! det ska bli grymt, av flera anledningar.
-det är pappas favoritmusik, så jag ser fram emot att göra något som han tycker är kul för en gångs skull.
-det är 60-tal, vilket ju egentligen aldrig kan slå fel...
-jag har aldrig direkt varit på en liknande konsert.
-och jag har faktiskt aldrig varit i globen, otroligt nog!






i will be grateful for this day

bright eyes är riktigt höstfint och bra. jag lyssnar alldeles för lite på dem. jag vill lyssna mermermer! det finns så himla mycket bra musik här i världen. det deprimerande med hela grejen är ju att man omöjligen kan hinna lyssna igenom allt innan man dör, hur mycket man än lyssnar. sånt kan ge mig panik. känner ni igen det?


throwing paper planes to clear my head

idag har sandra:

- skrivit klart och skickat in forskningsartikelsdiskussion (långt ord!)
- ätit godis för motivationens skull (och det var helt klart värt det!)
- promenerat ner på stan och fixat presenter till mor&syster

och tro det eller ej, men jag har sett blå himmel idag! den försvann igen ganska snabbt, men jag vet att den finns där uppe nånstans. det finns hopp om en vårdag i november, trots allt. det gjorde mig lycklig.

nu blir det nog lite gilmore girls och kanskekanske en kvällspromenad senare, om jag orkar.

det här kan man förresten inte bli annat än lycklig av:



i think i blew it again

det är fortfarande för grått för att plugga. fast nu måste jag ju.
inatt kanske rentav? dygnet har ju ändå blivit totalt snedvridet,
då kan jag ju lika gärna passa på att göra något vettigt av den här fulsituationen.

eller så kan jag ju gömma mig under täcket och lyssna på fibes, oh fibes hela natten. det är ju också ett alternativ. fast neej, så bra är de ju faktiskt inte, vid närmare eftertanke.

flyg du fula november, flyg

det blev en dag av hemmaplugg idag. eller, det var tanken åtminstone. men gråvädret och tröttheten hade visst helt andra planer för mig. det blev i alla fall ungefär en sida skrivet, får ta itu med resten imorgon.

det där med motivation är så fruktansvärt svårt den här tiden på året. sängen är alltid bra mycket mer lockande än kurslitteraturen och ögonlocken verkar sätta sig i ett permanent viloläge. men om två veckor är november över i alla fall. det är alltid något.

jag är ändå ganska glad för det mesta.
omänskligt trött, jovisst. men höstdeppig? näe.
det är ju fantastiskt!

älska mig röd om kinder och haka


one last remark

den här helgen har präglats av.. lasagne. gottgott.

gårdagen blev mysig hemma hos ida&jonathan (lasagne #1) och idag blev det mysigt hemma hos ann&sven (lasagne #2). därifrån fick vi även med oss lite kladdkaka och en jäkla massa äppelmos. ja herregud, bortskämd är vad man blir.

jag har inte så mycket vettigt att säga idag känner jag. jag tar det ganska lugnt, lyssnar på sambassadeur, läser forskningsartiklar om retorik inom marknadsföring, på engelska, och njuter faktiskt litegrann. tänk att en grå söndag kan vara så rogivande. det måste vara något fel på mig.


747

och när paniken bryter ut
ler du svagt och viskar till mig
du är värd att dö för
men mot gummi, glas och metall
betyder ett mirakel inget alls



all i have to do is dream

jag ställde ingen klocka imorse. vaknade av att jesper fick sms vid 12-tiden ungefär. 11 timmars ostörd sömn. det var faktiskt det underbaraste på länge. välbehövligt. sedan gjorde han en engelsk frukostbulle till mig, med ägg, bacon och champinjoner. det var också underbart. fin start på en förhoppningsvis fin helg.

sedan gjorde sig fredagen den 13:e-fenomenet påmint. datorn packade ihop av något läskigt virus och jag fick panik men jesper fixade. så nu håller vi tummarna för att datorsötot är friskt igen.

nu. är det fredag. yeih!


såhär är det:

  • jag vill till england så mycket att mitt hjärta går sönder
  • maia hirasawa är dryg och påminner alldeles för mycket om våren 2007
  • jag ska försöka se clockwork orange ikväll. om jag orkar.
  • sömnbrist kan bryta ner en människa totalt
  • det är ganska trevligt när helgen börjar redan på torsdageftermiddagen
  • jag orkar inte blogga sammanhängande.
  • detta resulterar i punktlistor som inte har någon poäng.

du skär, skär som en laser och jag har inget vettigt försvar

det här med sömnproblemen börjar gå lite överstyr känner jag. jag orkar ju ingenting! nej, nu ska jag pröva några sömnknep som mina systrar har gett mig, men om det inte fungerar så börjar det nog bli dags att uppsöka en sömndoktor. vet någon vart man hittar såna?

dagens föreläsning hade ju annars varit ett ganska effektivt sömnpiller, om stolen bara hade varit lite bekvämare. den avslutades t.o.m med lite matematik. jag som alltid tyckte att statistikmatte var det onödigaste som man kunde ägna sig åt i gymnasiet, det verkar förfölja mig än..

men jag är glad i alla fall. trött men glad. finamarina kanske kommer hit inom en inte alltför avlägsen framtid, och det kan ju göra vem som helst lycklig!




du sa 'jag är inte som du, jag dör om jag stannar' och en kyss
och så var du borta och ända sen dess har jag dansat omkring
på gator och in i sovrum med ett halvt hjärta,
och mätt alla efter dig och inte varit mycket att ha

you, who stole my solitude

håret blev inte blått. alltså är jag glad. helt okej för att vara första försöket. yes.

och ja, moa har helt rätt i sin iakttagelse gällande the ark-inlägget. bottleneck barbiturate är också en sån där bortglömd genialisk låt. hur går det egentligen till när man glömmer bort de där låtarna som betydde något en gång i tiden? det borde ju inte gå!


annars? nä. den här dagen hade man faktiskt kunnat slänga i soptunnan. vettiga saker sker aldrig på tisdagar, kan vi konstatera. morgondagen lär bjuda på mer vettigheter. kanske inget som är intressant för er stackars läsare, men kanske för mig. om jag har tur.


heaven knows i'm miserable now

jag sitter i en ovanligt spänd sittställning med ovanligt rak rygg (till och med för att vara jag) med en handduk under håret och fasar inför att tvätta ur färgen ur håret. idag har jag nämligen försökt färga mitt hopplösa hår alldeles själv för första gången, med minimal hjälp från jesper, vilket inte riktigt räknas eftersom han är ungefär lika dålig på det här som jag själv. jag har en jobbig känsla av att det inte blev bra. alls. men det återstår väl att se.

annars är jag inte alls särskilt miserable. inte än i alla fall. kanske senare, om det visar sig att min utväxt blir typ.. blå. men annars är jag ganska glad. det blir luciatåg i stockholm i år också, fick jag veta nyss! yeih! längtar!

i was born to start a revolution

någon mer än jag som totalt glömt bort att the arks första album we are the ark faktiskt är jävligt bra? jag har varit så insnöad på album nummer två (in lust we trust) de senaste åren, att jag helt sonika förträngt att de gjort ett första album. alla vet väl att it takes a fool to remain sane kanske är en av världens mest genialiska låtar, men kommer någon ihåg laurel wreath? this sad bouquet? ojoj, det här är högstadienostalgi på hög nivå. jag smäller av!

en sak har åtminstone förändrats sedan högstadiet.


i ain't too proud to bow
i ain't too proud to kneel
i ain't too proud for any gesture
that is meaningless to me


(i can't get no) satisfaction

det blev en väldigt fin lördagkväll trots allt, även om jag verkligen fått lida för det idag. men äsch, det händer ju så sällan. det kan jag bjuda på.

jag tänker i alla fall bara ligga här och lyssna på min fina nya spellista: jag liksom väntar på en vårdag i november. hela dagen. (vilket ni för övrigt också borde göra.) längta efter ljusare tider. kanske bryta av med lite gilmore girls emellanåt. och nåde den som försöker tvinga mig ur sängen för att åstadkomma något idag!

de gator som jag gått tar mig längre bort

dagens bästa: alf. svensk pop från skåne när den är som bäst.

när jag irriterar mig på människor så finns det bara en medicin: fysisk ansträngning i någon form. långpromenad blev det idag. det var grått och tråkigt, men skönt för huvudet. 

hur kvällen kommer se ut är än så länge oklart. hur det än blir så kommer det bli mysigt. lördagar är bland det bästa som finns.

du är du är
sommaren som försvann
jag är jag är
kvar i ett vinterland
 

och det är då jag önskar att jag kunde hålla käften

kents nya. röd.
jag kan verkligen inte tycka om det. de har tappat allt som gjorde dem bra en gång i tiden. visst, jag klarar inte riktigt av discoljudbilden, men det är inte bara det som är felet nu. det är helt enkelt för tråkigt, intetsägande. känslan är borta.

men okej, några positiva små ord kanske.
andra hälften av skivan är betydligt bättre än första delen.
och den här låten är ju faktiskt ganska bra.




om jag hade lite kärlek så var den till dig.

fredag. igen.

hej&hå vilken seg dag det har varit idag! det känns som att jag har sovit större delen av dagen. men kanske var det precis det som behövdes för att jag ska bli normal igen, att ta igen alla sömntimmar jag har missat de senaste veckorna. och i så fall är det ju bara bra!

en kort liten kvällspromenad hanns med i alla fall. nu ska vi snart fixa i ordning lite mat och sen film&soffmys. helgen får verkligen bli mer produktiv än såhär.


you are on my list.

alla gör samma lista, och eftersom jag tycks falla för grupptrycket (åtminstone när marina är inblandad) så ska jag också göra den. ha!

var i hela världen skulle du helst vilja befinna dig just nu?



pepperland. eller london. men det är så tippat!

vem skulle du vilja vara om du varit en helt annan person?



liv tyler. för att hon är så snygg och för att hon fick pussas med viggo.

vilken egenskap önskar du att du besatt?



talets gåva. (jag kan avsky hitler av hela mitt hjärta, men den jäveln besatt verkligen talets gåva.)

i vilken färg är ditt drömhus målat i?



får man lägga upp en bild på ett rosa slott eller är det för fånigt?

vilket namn är det vackraste du vet?


doris.

vilket är det bästa ordet som finns?



imagine.

vad är det viktigaste att du hinner göra innan du bara är stoft?



skriva en bok. helst en riktig bestseller så att jag inte behöver leva pennyless writer-liv.

vilken saga är din absoluta favorit?



peter pan. tänk er en saga som innehåller både london, flygförmåga och neverland. det är ju bara för perfekt!

om du bara fick lov att äta en sak i resten av livet vad skulle du välja?



grillat kött med grönsaker.

om du bara fick lov att klä dig i en färg resten av livet vilken skulle du välja?



svart.

Om du bara fick lov att lyssna på en enda låt i resten av ditt liv vilken skulle du välja?

here comes the sun. såklart!

om du bara fick lov att se en enda film i resten av ditt liv vilken skulle du välja?



the notebook. för att det är en av de vackraste kärlekshistorierna någonsin.

om du bara fick köpa ett enda ting till vad skulle du välja då?


detta. bara för att det är en av de roligaste serierna någonsin.

vilket språk är det vackraste du vet?
brittisk engelska. såklart!

vilket bok ligger på ditt nattduksbord just nu?



jag vet vad herr fundberg skulle säga, men jag råkar gilla korta kapitel med cliffhangers, okej? framför allt är det väl de små kluriga faktadelarna som gör det!

vilken årstid tycker du allra bäst om?



sommaren. såklart!

try a plum, they're better than sex!

det var längesedan jag skrattade så att jag grät floder på det här viset.
vem hade kunnat tro att gilmore girls skulle kunna utlösa detta?
sensuella frukter. fantastiskt.

cheesecake

grupparbetet gick smidigare än jag hade vågat hoppas på. vi var så duktiga så! och nu är det faktiskt helg för min del. det känns ju helt fantastiskt! :) det firades med cheesecakefika på coffeehouse by george, tillsammans med jesper, ida och jonathan. mysigt värre.

faaast nu är jag trött ordentligt. därför blir det inget musiktips idag, trots att jag hade tänkt det från början. stackars er, hur ska ni nu överleva torsdagskvällen?? det kan man verkligen fråga sig. jag kanske piggnar till senare, så håll utkik! ni kan ju råka missa något riktigt bra annars...

gråvita skyar, tandläkarväder

dagen har hittills mest bestått av exjobbsläsning, 9:e säsongen av friends samt gårdagens lasagne. man skulle kunna tro att gråvädret vore tillräckligt för att slå ner mitt goda humör, men av någon anledning håller det i sig. nu ska jag läsa lite i dan browns nya. den förlorade symbolen. kanske några skedar ben&jerrys på det också. och nej, jag tänker inte skämmas ett dugg! :)



UPDATE!

första snön har fallit och den var... blöt.
nedvärderande kommentarer gör mig ledsen
OCH
jag är inte ett dugg pepp på gruppdiskussion imorgon.

men det är väl inget som inte lite gilmore girls kan råda bot på.
och nej, jag tänker inte skämmas för det heller. sådetså!


i beg of you, don't say good bye

jag är lycklig idag.
det gillar vi.

och bara därför så lägger vi upp den här gamla klassikern:


i believe in the good of life

något som är riktigt fint
är att ligga på sängen brevid jesper
lyssna på the hidden cameras och lite annan fin indiepop
och prata om dagen som gått.

det blir alldeles för sällan att man stannar upp i vardagen och tar sig tid för varandra, att låta disken och pluggandet och andra måsten få vänta tills imorgon, att bara sätta på en bra skiva och låta musiken flyga iväg med en. sånt är också viktigt, precis som allt annat. det är så lätt att glömma bort det. man ser inte skogen för alla träd, liksom.

i believe in the good of life
as i kneel for a taste of man
i believe in the taste of wine
as i do not step on a land mine


tell me why i don't like mondays

nya kursen vetenskap och design känns nödvändig och välstrukturerad men tuff och intensiv. jag hoppas verkligen att jag fixar det.

annars är jag bara så himla trött idag så jag vet knappt vad jag heter. min dator verkar dessutom ungefär lika seg som jag, av någon anledning. ergo: dåliga förutsättningar för kreativt bloggande.

jag återkommer.

in my head there's a greyhound station

death cab for cutie - soul meets body. fantastisk låt!

det har varit en helt okej söndag. jag sov alldeles för länge, men det vägde jag upp genom att gå på mitt absoluta favoritpass på friskis. det var lite segt i benen i början, men roligt var det. ledar-jennifer är ett riktigt lyckopiller!

innan jag ens hade hunnit byta om till vettiga kläder och ta en dusch, så blev det muffinsfika hos ida&jonathan. det var gott och mysigt. när vi kom hem åt vi lite lax&couscous, vilket inte heller var helt fel.

ja ni ser. en helt okej söndag.

imorgon blir det ny kurs, nya tag.
jag är faktiskt ganska pepp. det kommer säkert att gå över ganska snabbt efter kursintroduktionen, när jag inser hur mycket jag kommer få att göra. men just ikväll ligger världen framför mina fötter... eller nåt annat klyschigt.





and i do believe it's true
that we have roads left in both of our shoes
but if the silence takes you
then i hope it takes me too


RSS 2.0