så blev det vår igen, det trodde jag aldrig

huvudvärk är verkligen ett djävulens påfund. särskilt när inte ens migräntabletter hjälper.

dagen har i alla fall varit bra ur många aspekter. det är bra.

jag vill inte blogga idag. jag återkommer.


smiling underneath

sitter och lyssnar på ani difrancos senaste album - red letter year. har inte bestämt mig för vad jag tycker än. det är lite sjukt att jag inte lyssnat på det förrän nu, för jag tror det var några månader sen det släpptes? men jag har helt enkelt inte haft en tanke på det. hon är ju en av mina absoluta favoriter, men jag glömmer bort henne ibland. konstigt att det kan bli så.

nu är i alla fall jesper äntligen hemma igen, så nu är allt back to normal. vi har promenerat och ätit en gryta som vi fick av jespers mamma. den var god. det är faktiskt ganska skönt att han är tillbaka.

har suttit halva kvällen och försökt leta efter englandssvenskar i cheltenham-området, men jag lyckas inte riktigt hitta någon. tråkigt. det blir nog riktigt ensamt om jag inte hittar någon att umgås med.

imorgon ska jag träffa gruppen och trixa med grupparbetet. får se hur det går.

sovdags!

i can live with all the stupid things you do

nej nu behövs det en söt gladlåt känner jag. en sån där som gör att måndagsångesten försvinner och ersätts med ett leende och en insikt om att livet kanskekanske faktiskt kan vara precis sådär enkelt som det borde vara.
eller vad tror ni?


don't they know it's the end of the world?

det är söndag. jag kom ihåg att ställa om klockan redan igår kväll, så jag känner mig faktiskt inte snuvad på någon sömn alls. ibland är jag allt lite fiffig! tycker ni inte?

idag hade jag tänkt göra så mycket. promenera, träna, städa lite mera, plugga, skriva... men jag tyckte det var mycket trevligare att ligga i sängen i min underbara beatles-tshirt och titta på ally mcbeal hela dagen. och det var faktiskt himla trevligt. jag är lite kär i ally. hon är ju så härligt knäpp!

men jag ska inte undervärdera min aktivitet denna gråa söndag. jag har faktiskt rott lite roddmaskin. 10 minuter. helt klart godkänt, med tanke på att jag lika gärna hade kunnat bestämma mig för att inte ens göra det. så kan man väl tänka nån dag i veckan? eller?

jag behövde faktiskt en sån här dag. så jag borde sluta ursäkta mig, och bara inse att det här var bra för mig. man kan vara produktiv nästa vecka istället. man får faktiskt göra så.

earth hour

idag har jag varit en riktigt duktig sandra. jag har gått en lång promenad alldeles själv, jag har handlat mat (alla som känner mig vet hur dålig jag är på att äta när jag är själv) och så har jag diskat och städat lägenheten någorlunda. det känns bra.

ikväll är det earth hour. ett jäkla påhitt egentligen, för egentligen ska man ju alltid tänka på att inte ha igång en massa onödiga lampor och el. jag har inte haft en enda lampa tänd på hela dagen. har det inte nu heller, trots att det börjar mörkna.

men samtidigt är ju alla initiativ, för att göra människor lite miljövänligare, bra. så jag spelar väl med i det här märkliga påhittet trots allt. jag ska göra i ordning maten så att jag har den klar kl. 20.30, och så har jag vimsat runt i lägenheten och letat efter tändare hela eftermiddagen, så jag ska tända värmeljus och bara vara, helt själv.  kanske spela lite gitarr och försöka skriva. kan nog bli nyttigt för mig att omfamna ensamheten lite.



bilden togs nån gång på hösten 2006.

i saw forever in my never

ibland inser man att man kanske har världens finaste vänner. då blir man glad.

först var jag hemma hos världens finaste ida & jonathan. vi åt tacos och hade allmänt mysigt. åh, jag tycker verkligen om de där två.



sen ringde linnea och var allmänt söt. så när jag kom hem ringde jag upp henne och vi hade en jättefin pratstund och jag saknar henne massormassor! så himla tråkigt att hon inte kunde komma hit i helgen.



linnea har för övrigt en tendens att skicka ganska dålig musik till mig. men idag skickade hon en riktigt fin låt, som jag faktiskt blev lite överraskad över att jag gillade. blue october - my never. vad händer med min musiksmak?

kill hollywood me

nu har han åkt. kvar lämnade han bara kyla: en kall lägenhet i ett kallt och blåsigt västerås. och en kakburk som jag inte kommer kunna låta bli, vilket kommer resultera i viktuppgång. dålig stil av honom, tycker ni inte?

nåja. jag ska försöka utnyttja ensamheten till att vara lite kreativ. skriva och spela gitarr står högt upp på prioriteringslistan. likaså städning och träning. och plugg. ni ser, jag kommer ha fullt upp!

ikväll ska jag försöka masa mig iväg till ida&jonathan. om jag kan sluta frysa nån gång. tveksamt.


jag förstår bara det som är vårt

det blev en trevlig eftermiddag hos födelsedagsnina. fin tårta och jättegoda chipsliknande saker, fotostund och bara allmän trivsel. måste dock tillkännage att bussresan hem till västerås var en plåga - illamåendet som uppstod har fortfarande inte riktigt gått över. fy.

årsdagen till ära så har jag tänkt dela med mig av min och jespers låt. en av dem. det finns rätt många, det blir lätt så när två musiknördar blir tillsammans. men vi brukar väl räkna den här som "vår".



(som blivande textdesigner är jag dock sjukt irriterad på alla stavfel. är inte heller överdrivet förtjust i att människan som skrivit ner texten verkar ha gjort det som en hyllning till ätstörningar. men det kanske inte ens var avsikten, så det kan man ju ignorera om man vill.)

seasons of love

det är en fantastisk känsla att vakna klockan 08.45 och ändå känna sig utvilad. när man dessutom vaknar till solsken och doften av nybakat (jesper hade ställt sig och bakat hallongrottor klockan jagvetintevad för att överraska mig på vår 4-årsdag) så kan dagen inte bli annat än bra.


planer för dagen:

- åka till eskilstuna och fira nina som fyller 21 år

- åka hem och fira mig och jesper som fyller 4 år

- njuta av solskenet

helt okej!


bilden togs nyårsafton 2007


goodnight sweetheart, well it's time to go

promenaden var fin men kall. när vi kom hem gjorde jag köttbullar som blev heeelt fantastiskt goda, om jag får skryta lite.
dagen har varit lite märklig. tidig morgon och hålligång hela dagen, jag är inte riktigt van vid sånt tror jag. men det är nog bra för min pajade dygnsrytm!

nu: huvudvärk och ytterst suspekta muskelryckningar i högra kinden. jag tror verkligen att jag behöver sova.
men det hindrar ju inte att ni kan lyssna på de här små sötsakerna ändå. de ser så härligt töntiga ut att man bara vill hoppa in i videon och ge dem en varsin kram, tycker ni inte?


wednesday morning 3 am

det var inte så fasansfullt att gå upp tidigare trots allt. jag och ida åkte med tidiga bussen till eskilstuna och åt frukost på mcdonalds. sen blev det föreläsning om synen och hur vi uppfattar färger. det var nog intressant, men vid det här laget insåg min kropp att den hade varit igång lite längre än vad som är normalt för den vid den här tiden på dygnet, och då blev det genast lite knepigt att hålla sig vaken och fokuserad.

när föreläsningen var slut blev det buss tillbaka till västerås där jag, ida, jesper och jonathan unnade oss lite lyxlunch på café gränden. paninitallrik, det gillar vi! jag har stora planer på att göra mig av med den igen, med hjälp av en promenad i solskenet. låter inte helt fel va?

medan jag promenerar så kan ni ju roa er med att lyssna på den här våriga gladlåten:



visst blir man glad?

we will walk in fields of gold

sitter nu med en egenhändigt ihopsnickrad spellista i högtalarna och väntar på att jesper ska komma hem från affären så att vi kan fixa iordning lite kvällsmat. potatis och fiskbullar blir det, tisdagkvällen till ära. kalla mig galen, men jag tycker faktiskt att det kan vara riktigt gott. dessutom har jag inte ätit någon lunch idag, så jag är nästintill utsvulten!

har också insett att jag måste gå upp hutlöst tidigt imorgon om jag ska undvika att komma försent till skolan. på grund av en tågurspårning så trafikeras nämligen sträckan västerås-eskilstuna med buss. en hel timme tidigare måste jag åka. lucky me! 






drömmar i svartvitt

hon gav mig inget val
med sina flammande eldar och gnistrande kristallögon
drömmar i svartvitt men livet är hårdare och
inte ens rödvinsfläckade läppar kan rädda mig nu

hennes ord bildade skattkartor för mig att följa
och jag följde dem tills jag förlorade synen
skatten rann ut i sanden och kvar fanns bara jag
och mina förbannade drömmar

flickan med eldarna och kristallögonen
hon drog mig ned i elden där jag krackelerade
precis som hennes ögon den där natten
och hon skrek något om att aldrigaldrig tillåta sig att falla

viskningar av skam, en vidunderlig skam
som tonårsbarns tystnad efter blottade nätter
men där svartvita drömmar och eldar brinner
vid skattkartans slut väntar jag, blind.

/s. stendahl. 2008-11-19


something in the way she moves

ikväll är jag faktiskt trött, för ovanlighetens skull. kanskekanske att jag lyckas somna lite skapligt? vore så himla skönt!

jag har haft en intressant kursstart på kursen kognitiva processer idag, och det känns nästan förrädiskt bra än så länge. hoppas verkligen att det fortsätter så.

under kvällen har jag inte bara hunnit med ett puls/medelpass på friskis&svettis. nej, jag har också hunnit med att försöka lära mig i feel fine-introt på gitarr. det kommer aldrig gå. men skam den som ger sig!


för din och för min, men inte för kärleks skull

en sommarkväll för 5 år sedan, åkte jag, mamma och pappa omkring i en röd hyrbil på gotland. vår bil hade nämligen gått sönder. hyrbilen hade faktiskt cd-spelare, vilket gjorde mig överlycklig, för då kunde jag spela lars winnerbäck hela resan. dans med svåra steg snurrade flitigt i cd-spelaren hela veckan. jag var olyckligt kär och allmänt tonårsdeprimerad, men just den här sommarkvällen, med just den här musiken i högtalarna, så kändes livet värt att leva.

och det var just den där sommarkvällen, till just den här låten, som jag bestämde mig för att gå vidare med livet. och det blev ju rätt bra i slutändan, måste man ju säga.

lars winnerbäck - inte för kärleks skull


we might as well be strangers

nu sitter jag vid pappas gamla stationära dator i norrköping och blir alldeles nostalgisk av att titta igenom min gamla musikmapp. det finns så mycket musik här som jag hade glömt bort! en hel del pinsamheter om man säger så.. eller vad sägs om bröderna djup - vi bor på landet? min granne skickade den till mig vid något tillfälle när jag var deppig, och jäklar vad jag skrattade. den är så hemsk att man inte kan låta bli att tycka om den.

men jag hittade en del bra grejer också. keane till exempel. jag vet inte varför, men på senare tid har jag litegrann tyckt illa om dem. med rätta kanske, för deras senaste album har väl inte varit så mycket att hänga i julgranen. men deras första!! ååh.
jag tänker alltid på första året på gymnasiet när jag hör den, då jag och annapanna hade vår första sleepover. hon hade köpt den här skivan och jag hade köpt lars winnerbäcks vatten under broarna. vi lyssnade massor på de där skivorna, och så beställde vi köttfärspizza och tittade på massa film. det var tider det! gud vad jag saknar henne.

nostalgi på hög nivå alltså:





(återigen det här med liveinspelningar.. måste lära mig hur man lägger in musik på annat sätt. någon som vet?)

it's all too much

lyssna en stund på den här låten. lyssna särskilt på introt.
 



och lyssna sen på det här introt...




det blir ganska uppenbart varför michael jackson kände sig manad att köpa rättigheterna till beatles låtar va?

allt som är mitt

här kan man titta på min och jespers gemensamma skivsamling om man är intresserad.
den är inte helt och hållet uppdaterad med vinyler och musikdvd:er, men i övrigt ska den vara up to date.

he wore my heart like a crown

den här låten är sjukt beroendeframkallande och ger mig feber varje gång jag hör den. perfektion? nåväl, så nära perfektion man kan komma. texten är.. äsch. lyssna själva!


anna ternheim - a french love

mind made up, i'd given all for you
c'est la folie d'amour
by now my mind is clear
you planted all the fear
doubts and despair and
you keep my heart on the run
i'm bound to fall in love with the one

qui ne m'aime pas
qui n'a pas besoin de moi

so we planed a secret rendez-vous
toute la nuit chez moi

soon confusion grew
i sadly smiled for two
his head went down
he wore my heart like a crown
ever since i fall for the one

qui ne m'aime pas
qui n'a pas besoin de moi
qui ne m'aime pas
qui n'a pas besoin de moi

wall burnt down
you never burned down yours




(försökte desperat hitta en bra version, jag är egentligen inte förtjust i att lägga upp liveversioner av låtar såhär. hittade dock inte albumversionen, så ni får helt enkelt försöka se charmen i liveinspelningar. :)

va sa?

jag verkar vara ungefär den enda som inte bryr mig ett skvatt om melodifestivalen. har inte tittat på en enda deltävling och inte finalen heller för den delen. känner mig rätt stolt, i ärlighetens namn. tidigare år har jag tittat på det, mest för att kunna hänga med i folks diskussioner och inte känna mig som en utböling mitt bland alla schlagertokiga människor. men jag har insett mer och mer att... varför ska jag känna mig utanför för att jag inte förstår det underhållande i skitmusik och pinsamma människor som vältrar sig i sin narcissism? jag stödjer inte fenomenet helt enkelt, jag kanske gjorde det en gång i tiden, men tävlingen har ju helt förlorat sitt syfte. nu är det bara pinsamt. och jag tänker inte skämmas för att jag tycker så.

vecka 11

jag är dålig på det här med veckor. det kanske inte alls är vecka 11? i vilket fall som helst, här kommer den gångna veckans mest spelade!

veckans mest spelade band:
1.
lars winnerbäck
2. hello saferide
3. across the universe soundtrack
4. the beatles
5. ani difranco
6. laakso
7. sambassadeur
8. håkan hellström
9. jens lekman
10. billie the vision & the dancers

veckans mest spelade låtar:
1.
lars winnerbäck - fenomena
2. across the universe - i want to hold your hand
3. across the universe - revolution
4. säkert - du kanske var på holmön
5. emil jensen - så får du mig ändå
6. lars winnerbäck - dom sista drömmarna del 2
7. timo räisänen - without you
8. lars winnerbäck - katt över taken/dublin
9. markus krunegård - se på mig nu, vad tycker du?
10. hello saferide - if i don't write this song, someone i love will die

and the choir in my chest is like oohoooh

hello saferide var fantastisk igår. söt och bra och allmänt fin. tyvärr hade jag inte kameran med mig, så det blev inga bilder. det får bli en låt istället! och det är ju verkligen inte fy skam heller.

halva indiesverige var ju på scenen kändes det som, förutom annika norlin så var även andreas mattsson (popsicle) och andrea kellerman (firefox ak) där och var bra. så i hennes ära får det väl bli duetten ni får höra. long lost penpal. njut!



ett musiktips från hjärtat

de senaste dagarna har jag pysslat mycket med en musikartikel för skolans räkning. min stackars syster fick ställa upp som intervjuoffer för mig som är världens sämsta intervjuare.. hon klarade sig bra dock.
medan jag har skrivit på artikeln så har jag funderat, och insett att ni borde lyssna på henne och hennes musik, för det är fantastiskt bra.

så gå nu in på http://www.myspace.com/jessicastendahl och lyssna och njut!


if i don't update my blog today, someone i love will die

på fredag ska jag och jesper åka till stockholm och se hello saferide på tyrol, gröna lund. ska bli underbart kul! jag såg henne live precis i början av hennes karriär, innan hon blivit stor alls. det var på kulturkammaren i norrköping, jag stod längst fram och de få som stod i publiken var jättetråkiga. hoppas på lite bättre publik den här gången!
efter spelningen fick jag en skiva signerad av henne och jag sa att det var det bästa jag hade hört och hon kramade mig utan att jag ens hade bett om det. hon är så söt, annika.




i will not sleep until i've counted to 200 three times
i will not sleep until my pencils lie in a straight line

vecka 10

veckans mest spelade band:

1.
the beatles
2. kent
3. billie the vision & the dancers
4. hello saferide
5. lars winnerbäck
6. ani difranco
7. laakso
8. the ark
9. the fratellis
10. simon & garfunkel


veckans mest spelade låtar:

1. simon & garfunkel - the sound of silence
2. the beatles - a hard day's night
3. glasvegas - geraldine
4. [ingenting] - de svåraste orden
5. the beatles - yellow submarine
6. björns vänner - åkrar och himmel
7. the beatles - all you need is love
8. the beatles - love me do
9. john lennon - jealous guy
10. creedence clearwater revival - proud mary


there's something wrong with me, i'm a cuckoo

den här helgen blev en riktig ensamhelg för min del. jesper fick jobb i norberg igår, vilket betyder att jag lämnas i min ensamhet ända tills på söndag. lite ensamt och jobbigt. då behöver man en riktig gladlåt för att bli glad igen. se vilken tur att det finns musik vid såna tillfällen!

känner mig faktiskt lite gladare efter en lyssning på den här låten, hoppas att ni också blir det! det är billie the vision & the dancers som har gjort en cover på en belle & sebastian-låt. originalet är nog kanske bättre egentligen, men det gör ingenting. jag blir glad ändå.


billie the vision & the dancers - i'm a cuckoo


thriller

så. jag hörde att michael jackson gör sina sista spelningar någonsin.
tja. vad ska man säga? karln kan verkligen konsten att förvirra.
jag lyckas verkligen aldrig komma underfund med vad jag tror och tänker om människan. kanske är det lika bra det. king of pop. my ass. han är mycket, men han är inte king of pop.

i recall, i really don't know life at all

idag har jag haft telefonintervju med storasyster. det var svårt, jag var oförberedd och en allmänt dålig intervjuare. men hon påminde mig om att joni mitchell har gjort en hel drös med fantastiska låtar. det här kanske en av de mest kända, men också en av de absolut bästa (enligt mitt tycke och smak då). träffande text som trasslar in lyssnaren i ett garnnystan av känslor. underbart. 

lyssna och njut!

joni mitchell - both sides now


nostalgia strikes with strange powers

den här låten, den här texten, är så mitt i prick för tillfället. beskriver min tillvaro in i minsta detalj. jag älskar såna låtar, och det spelar liksom ingen roll att man har lyssnat på dem varje dag i två år, de är lika fenomenala för det.


laakso - i can't stop

tired of impressing, tired of proving
myself to people that I tought already knew me
tired of nights with none of us sleeping
I'm tired in the mornings, tired in the evenings

tired of impressing, tired of proving
myself to people that I tought already knew me
tired of showing off, tired of trying
nothing's for sure and nothing's for granted
tired of taking back instead of having
tired of giving with you never sharing
tired of coming home after working
ro an empty house with no one to talk to

tired of nights with none of that sleeping
I'm tired in the mornings tired, in the evenings
tired of telling myself "you can do it"
talking to myself just as if I knew things

tired of spending time with my cellphone
and messages you sent me ages ago
nostalgia strikes with strange powers
step by step and hour by hour
things I used to know ain't easy no more
step by step is how I go on
I try to remember how I thought
how I did when I was on top of things

relieved to see another morning sun
day by day is how I go on
night by night they come to me
the demons to remind me of great grief
of how I earned all this
of how the reason to all this is me, me, me
even if I never disagree
sometimes it's more than I can take
and I break and I break and I fall apart
after night comes light then another night
it starts again, the poisoning of my mind
it starts again, the slowing of time
the ease of things just happening
it's gone, gone, gone
it's never been more gone
giving up, giving up, really giving up
could stop all this but I can't

no matter how many you tell me
no matter how hard you try to convince me
I can't stop, I can't stop, I can't stop, I can't
oh tears, tears, tears, more worthless tears
they do nothing but tear down what I've built
I've always seen the end of all bad things
but this time is the first time
oh yeah this time is the first time
that I've been thinking of giving up on life
oh yeah this time is the first time
that I've been thinking of giving up on life
but I can't!



i feel that i'm back on thin ice when i look into their eyes

när jag var au pair i england hösten 2007, så fick jag en skiva av jesper. sambassadeur - migration. den lyssnade jag på varje dag när jag stod i köket och lagade mat åt tilly, tjejen jag tog hand om.
jag förknippar verkligen den skivan med england, saknad och blandade känslor. den här låten är fantastisk på många sätt och vis, och den kom att betyda väldigt mycket för mig. hoppas ni gillar den också.
enjoy!


the sound of silence

ibland är jag bara inte på musikhumör. det är lite konstigt, men ibland kan tystnaden vara lika mycket musik som den allra finaste pop. (jag blir väl inte korsfäst av alla sveriges musikälskare nu hoppas jag?)
idag är en sån dag. men jag ska se om jag lyckas hitta nån bra låt att tipsa er om ändå..

jamen naturligtvis!
ett av världens bästa band!
och världens bästa titel på en låt!

speedmarket avenue - enlightened and left-wing indeed


RSS 2.0