när han pratar får jag violer i håret 

när han pratar får jag

ibland känslan av att han plockar

upp en viol och fäster den i mitt hår.

 

inte för att han har en synnerligen fin

dialekt, och inte heller för att han har ett

sätt att haka fast sina pupiller i mina.

 

(han har förstås allt detta, men den sortens

konstgrepp har jag för längesedan lärt mig att parera.)

 

men han får mig ju att känna mig så

blomstrande

vacker varje gång han förärar mig med en

- om än aldrig så kort -

övertygelse att våra

liv är en oändlig sommarnatt.

 

när han pratar sliter han mig ur min

vinterdvala. de mörka ringarna under mina

ögon upphör att existera och

innan jag vet ordet av sitter jag där, hänförd och

inte ett milligram vilsen.

 

och mitt hår är fullt av violer.

 

 

/s. stendahl. april10.


på tal om jordgubbar

och som på beställning: där utanför ica stod en dam och sålde jordgubbar idag. de små gubbarna hade visserligen rest ända från belgien. besprutning och miljöförstöring och fan och hans moster. men har man jordgubbscravings så är man inte så kinkig med sånt där.

jag är så barnsligt lycklig. nästintill oförskämt.

strawberry fields forever

en fråga bara... hur länge ska man egentligen behöva vänta på att det ska bli jordgubbssäsong? jag har varit sugen på jordgubbar hela vinterhalvåret. det är inte lätt. det kan bli dags för det nu, tycker jag.

annars är jag totalt utmattad efter gardinjakten. krylbo är inte att leka med, uppenbarligen.


she makes great coffee, you know.

visste ni att den lilla skrutten som skvalpar omkring i min mage faktiskt kan höra ljud nu? helt plötsligt blir det så himla mycket viktigare att enbart spela bra musik (som att jag någonsin spelar dålig musik? ha!) och att jag och jesper fortsätter med vår lilla kvällsrutin att läsa högt för varandra. ungen ska minsann bildas redan från början! :)

imorgon ska vi ut på en kombinerad gardinjakt och balkongmöbeljakt. i krylbo, ryktas det. jaja, guldgruvorna brukar väl finnas där man minst anar det, är det inte så?

(okejokej, för er som verkligen ville veta - ikväll lyssnar vi på leonard cohen.
för han är fin.)

have you ever heard a song?

eftersom mina förväntningar på the arks nya album in full regalia, var bottenlåga, så blev det faktiskt inte en besvikelse för mig som det verkar ha blivit för många andra. de kommer aldrig mer i närheten av sin storhetstid 03/04, men jag tycker faktiskt att det här albumet var bättre än de senaste två. inte mycket bättre, men ändock. in full regalia innehåller faktiskt några riktigt intressanta låtar, både musikaliskt och textmässigt. det finns knappast någon it takes a fool to remain sane-hit, men handen på hjärtat - vem hade väntat sig det?

dock måste jag påpeka att jag inte är överförtjust i de sista låtarna på skivan. lite för mycket 70-talshårdrock, vilket absolut inte per automatik MÅSTE vara fel, men.. det blev det. mittenspåren är helt klart bäst enligt min smak: singing 'bout the city, have you ever heard a song? och publicity seeking rockers. klart sämst var i alla fall all those days, vilken jag var tvungen att helt enkelt hoppa över, trots att man egentligen inte får göra så.

men jag tror att skivan har potential att växa. skulle vara intressant att få se dem live i sommar, the ark gör sig trots allt allra bäst på en utomhusscen en sommarkväll.


london bridge is falling down

det blev ingen gravidkjol, men det blev mysfika på wayne's och en kavaj som inte ser helt mongo ut när man har den uppknäppt. det innebär ju att jag kan ha den hur tjock jag än blir! eller ja, under förutsättning att jag inte får superfläskiga armar förstås. jag får börja införa armhävningar som någon slags morgongymnastik, vad tror ni om det? 

sedan har vi storhandlat på maxi, så nu är kylen och frysen fulla med godsaker igen. jag älskar verkligen mat! just ikväll blir det lyxigt värre; fläskfilé med rösti, morötter och brysselkål. och tredje säsongen av house på det. jag vet att ni antecknar febrilt, så här kommer ytterligare ett scoop för er:

jag mår så himlastormande bra.


they never mean to hurt you but they always do

i fredags köpte jag en burk med kakor.
idag är det måndag och det är fortfarande kakor kvar i burken.
man kan ju undra vad som har hänt med mig?

idag blir det i alla fall en solskenspromenad ner till stan.
det ska inhandlas jesperbyxor, the ark-skiva och jag ska (om jag orkar) fortsätta mitt ihärdiga letande efter en gravidkjol som inte ser ut som något som katten släpat in. ni kan ju alltid hålla tummarna, även om jag sakta men säkert börjar förlora hoppet. 


innan jag går så tänker jag dela med mig av en låt som ni garanterat blir glada av:(det gör ju knappast saken sämre att ni får se fina bilder från underbara garden state på köpet, eller hur? ibland blir jag bara totalt överrumplad av min egen snällhet...)

away we go

för ett tag sedan tipsade elvira om filmen away we go. den handlar om ett par som väntar sitt första barn, och som därför åker genom hela usa för att hitta det ultimata stället för att skapa det perfekta hemmet åt sig. på vägen träffar de några minst sagt intressanta människor, bland annat en äckelhippiefamilj med förkärlek för sjöhästar.

jag tänker inte ge mig in på någon djupare analys, men jag kan ju i alla fall nämna att det är en väldigt söt film med bra musik, och den är helt klart värd att se.

ge mig ett fel som jag kan rätta till

jag är lite ledsen idag.
inget märkvärdigt.
inget värt att orda om egentligen.

jag vill bara plocka vitsippor och ställa i en liten vas på köksbordet
men jag har ingen liten vas och blommor vill faktiskt inte bli plockade.

det är inte lätt när det är svårt.

a backpack full of spray cans

finbesök från storstaden blev det idag. storasyster, tage och tomas kom hit och åt pannkakor, gav oss en massa fina bebisprylar och var allmänt mysiga. tillsammans åkte vi till norberg och målade graffiti på någon vägg som jag tror varit någon gammal fabrikslokal eller något? en helt fantastisk dag på alla sätt.


   

 
the weight of my words

snöblask är faktiskt inte välkommet i april.
särskilt inte efter den här sortens vinter. 
förstår ingen det?

regnbågen i det hela är väl dock att jag har ännu en oklanderlig ursäkt (bortsett från konstant illamående) för att bulla upp med kuddar och täcken och inspirerande musik (sigur ros, stina nordenstam, kings of convenience, the radio dept. bara för att namedroppa litegrann) och halvsitta i sängen och skriva en hel dag. försöker komma någonvart med ett bok/novell/whatever-projekt och det är så himla roligt. ur den aspekten kan det få vara skitväder i en vecka till, minst.

 

dock: kom sommarnätter under stjärnor, kom.


onsdagkvällsbetraktelser:

- min dator är cp. (som om det vore något nytt.)
- this is ivy league (<---- spotifylänk) är ett fantastiskt bra band.
- jag har blivit beroende av piggelin.
- jag har bestämt mig för att slippa csn-bråk och jag hoppas att min plan är vattentät.
- min fina syster kommer hit på fredag (wiiie!)
- jag börjar bli för tjock för min vårjacka. (och jag njuter för fulla muggar av att det för en gångs skull är helt okej och ångestfritt att bli tjock. det faktum att inga kläder passar känns som en världslig sak.)


blir det inte ensamt ibland? jag menar hur står ni ut med varann?

jag älskar mikael wiehe.
ni kan lyssna på hans senaste album ta det tillbaka här

det kommer utan tvekan vara mitt soundtrack till valåret 2010.


dom tog våra löner, dom tog våra jobb,
dom tog våra drömmar och släckte vårt hopp.
dom raserade allt som vi hade byggt opp,
och nu ska vi ta det tillbaks.

dom tog våra skolor, våra sjukhus och tåg,
dom tog våra tankar och förgifta' vårt språk.
dom tog ifrån oss vår stolthet och det land som var vårt,
och nu ska vi ta det tillbaks.


how soon is now?

jag skulle knappast kalla det en dans på rosor, det här med att inte överhuvudtaget känna igen sin egen kropp längre. alla kroppsfunktioner får totalspel och jag känner mig redan som en strandad valross, så man kan ju undra var detta ska sluta?

men imorse blev det värt det. första sprattlet. åtminstone tror jag att det var det jag kände. och plötsligt bryr jag mig inte längre om det faktum att jag har blivit en oattraktiv gråtande soffliggare med total avsaknad av normala tarmfunktioner. det är liksom värt det, alltihop.


piggelin

hihi.
jag har en låda med piggelin i frysen.
det gör mig barnsligt glad.

dagens tips:

kvällsunderhållning kan vara en svår nöt att knäcka ibland. eftersom det sällan är något bra på tv och alla filmer i filmhyllan redan setts åtskilliga gånger, brukar det ofta sluta med att jag och jesper hamnar framför en varsin dator och lyssnar på musik ur varsina hörlurar. (varsina? kan man verkligen säga så?) hur som helst, ganska tråkigt, eller hur?

så vi har infört en ny form av kvällsunderhållning på skallbergsgatan 10a, nämligen högläsning. det är fantastiskt mysigt och givande! just nu läser vi högt ur maria svelands bitterfittan, en helt fantastisk bok för övrigt, som alla människor borde läsa. jag vet att jag pratat om den tidigare, men jag kan inte nog poängtera hur genialisk den är. förstår ni hur fenomenalt det är att någon kan skriva på ett så underhållande och suveränt sätt om både politik, föräldraskap och kärlek?

på det här sättet lyckas jag även få jesper att läsa den. jag har försökt, men han har tidigare varit så anti, trots att jag varit övertygad om att han skulle älska den. (anledningen till att han varit så anti är säkerligen för att bokens omslag är väldigt väldigt rosa och omanligt. han är inte stereotypiskt manlig i vanliga fall, men det verkar bara inte ligga i mäns natur att kunna läsa rosa böcker?) och det visade sig ju ganska snabbt att jag hade rätt hela tiden: han älskar den.

min poäng är: ni borde alla testa det här med högläsning. en läsupplevelse är alltid underbar i sig, men den blir ännu mer underbar när man kan dela den med någon annan.


jag var ingen, du var aprilhimlensåhär glad blir jag när jag lyssnar på bra svensk indiepop.
man kan säga vad man vill, men ingenting är mer vår, sommar, sprudlande tonårsromantik och festivalkärlek än svensk indiepop. här är ett litet soundtrack till mina tonårsromantiska kvällar under aprilhimlen. den är långtifrån fullständig, men tillräcklig för en liten trip down memory lane.

egentligen är du inte kär i mig
och egentligen är det okej med mig
för jag blir aldrig kär i nån
sånt där är slöseri med tid
men då slösar vi bort våra liv

och jag tänker alltid på dig i april

good day sunshineden här dagen har ju varit liiite gråare än tidigare i veckan. så när jag kom hem från skolan tyckte jag och jesper att det passade sig alldeles ypperligt att baka solskensbullar för att förgylla gråheten litegrann. tyvärr blev de inte riktigt som vi tänkt oss, vaniljsåsen rann ur när bullarna jäste... men goda blev de ändå!

du gör mig lycklig och förvånad

hålligång hela dagen. så känns det i kroppen just nu. jag borde vila, inte bra med överansträngning i det här läget, men tyvärr kan jag under inga som helst omständigheter stanna hemma imorgon också. det kommer kännas totalt värdelöst, men jag måste dit. hoppas att min kropp förlåter mig.

utmattningen till trots så är jag glad. huvudvärk from hell, men ändå - glad. de säljer satsumas på ica ettan, vilket bara det är tillräckligt för att göra mig lycklig. jag och jesper har promenerat i solen och tittat på grodor och haft det allmänt mysigt. livet är bara så fint och jag önskar att det kunde vara vår jämt.

och vet ni? ibland är jag bara så himla glad att jag är jag.

i believe in the good of life

idag har jag känt mig som en människa igen.
kanske är jag på väg tillbaka, kanske blir det platt fall.
men just idag är världen vacker. och det är värt att ta vara på.

the hidden cameras säger det väl ganska bra.


som att försöka dansa med en myndighet

solen har värmt mina strumpbyxeklädda ben idag, och även om huvudvärken inte riktigt vill släppa taget så har jag kunnat njuta litegrann av vårvädret. det blev först en mysfika på wayne's med fina vänner, och sedan en långpromenad med finaste jesper längs ån bland annat, eftersom ingen av oss ville gå hem. när vi väl landade hemma i lägenheten insåg jag verkligen vad en graviditet gör med kroppen, för den där lilla eftermiddagsutflykten gjorde mig totalt utmattad. kan också ha att göra med att jag inte längre är van vid att gå långa sträckor i converse-skor. både ben och rygg tar väldigt mycket stryk... det är verkligen inga bra skor egentligen. synd att de är så snygga bara.

en ännu tråkigare insikt var väl att csn och jag antagligen kommer behöva ha vårt första bråk i vår/sommar. det finns en liten chans att vi slipper, men jag förbereder mig på det värsta. inte roligt.

en sak som ÄR rolig dock: karaktärerna i dawson's creek. ska de föreställa 15? så himla amerikanskt. riktigt underhållande. och, som jag nämnt tidigare, oerhört nostalgiskt. tänk att jag följde denna serie slaviskt en gång i tiden.. tiderna förändras. och det får man väl kanske vara glad för.

ytterligare ett litet klagomål.

så lätt var det tydligen inte alls. både herr huvudvärk och fröken illamående tyckte att det var trevligt att stanna kvar över natten och sällskapa med mig även såhär på söndagen. omtänksamt, eller hur? därmed har datorn fått flytta in i sovrummet där jag nu ligger under täcket med nerdragna persienner och sörjer att vårvädret aldrig lyckas fatta det där med timing... kanske kan jag trotsa mitt nya storfrämmande och tvinga ut mig själv på en promenad senare innan solen försvinner. hoppashoppas.


yummie yummie yummie

mitt huvud sprängs snart och jag mår fruktansvärt illa. kastade fjärrkontrollen i väggen i ren desperation, men det enda det resulterade i var ju en trasig fjärrkontroll och en ännu mer förstörd sandra.

lyckligtvis har jag laddat ner dawson's creek (jag vet vad ni tänker men det är nostalgiiii) och jesper är allmänt söt mot mig och ska göra världens godaste hasselbackspotatis ikväll. (här börjar min skadade hjärna spontant att sjunga yummie yummie yummie i got love in my tummy. ibland är man inte riktigt klok.) så ja. det kan hända att jag överlever. in your face, illamående!jag vill känna att jag levt mitt liv

men jag lever trots allt. dricker äppeljuice ur vinglas och tittar på filmer som jag redan sett hundra gånger förut. så som i himmelen, en geishas memoarer och den andra systern boleyn har det blivit hittills. för första gången på längelänge känner jag att jag inte har något jag måste göra just nu. "ångestmoment: analys" är äntligen ur världen och storstädningen blir ett projekt för helgen. ikväll är det bara film som gäller. och äppeljuice. alltid äppeljuice.


before it breaks

YES! efter en dag som började dåligt med att jesper åkte till norberg (igen...) och att jag glömde ställa klockan så att jag försov mig och missade bussen till dagens lektion, så är jag faktiskt under rådande omständigheter riktigt nöjd. jag tog tillfället i akt och skrev klart den förbannade komparativa analysen som jag haft hängande efter mig i sisådär ett par veckors tid. nu är den äntligen inlämnad och jag kommer att få rester så att det skriker om det, men då vet jag åtminstone vad jag ska åtgärda. och det känns så himla bra. nu ska jag bara fundera över hur tusan jag ska klara kursen i vilken jag fortfarande inte varit på en enda lektion. men det ska väl lösa sig. det brukar det ju göra till slut.

MEN. nu infinner sig en liten tomhet. jag har haft fullt upp i ett par timmar med analysskrivande, så jag har inte hunnit reflektera över att jag är ensam tills imorgon kväll. nu smyger det sig på. förr tyckte jag om att vara ensam, men nu får jag renodlade panikattacker varje gång. jag klarar bara inte av det. fullkomligt ologiskt, men jag antar att det är ännu en bieffekt av graviditeten. så nu behöver jag tips från er; vad kan jag göra för att få tiden att gå? vad kan jag göra för att glömma bort att jag är ensam och istället vara glad och tillfreds? filmtips eller vad som helst duger. jag är desperat.

contradictory girl

tillbaka i västerås. fula stad. usch.
jag bara kände hur lyckan som har bubblat runt i mig den senaste veckan försvann i samma ögonblick som jag satte mig på tåget för att åka ifrån norrköping. det får verkligen inte dröja 3 månader innan jag kommer dit igen.

-

saker som jag alltid klarat av tidigare blir plötsligt omöjliga. mat som var god tidigare blir plötsligt oätlig. mat som var oätlig tidigare blir plötsligt god. stark blir svag. lust blir motvilja. jag är lyckligare än någonsin, samtidigt som jag aldrig mått så konstigt tidigare.

jag måste ta en ordentlig funderare över hur jag ska göra min tillvaro hanterbar igen. klart står ju dock att det inte finns en möjlighet för mig att läsa två högskolekurser samtidigt just nu, särskilt inte i och med att båda kräver mycket grupparbete. sålänge jag förstör för mig själv är det okej, men att förstöra för andra är inte okej. och just nu är det ju faktiskt viktigt att jag mår bra, inte bara för min egen skull utan också för skruttens. överdriven stress och ångest är inte okej i det här läget. jag måste bara fundera över priset jag måste betala för att må bra. det vill säga csn-medlet.

jahaja. pessimisten har talat.
jag tänker vid närmare eftertanke skuffa undan alla jobbiga funderingar tills imorgon, och ha en myskväll med min älskade jesper ikväll. han är bäst för han gör mig så glad, mitt i allt elände.


perfection as a hipster

är förresten ganska besviken på gekås - de hade inga union jack-kuddar! bara fula amerikanska flaggor. blä på dem! men jag är ganska nöjd med ullaredutflykten ändå faktiskt. hittade ju massa film och två beatles-tröjor (som jag visserligen inte kommer kunna ha så länge till, den ena är gränsfall redan nu, men ändå). hittade till och med beatles-bebiskläder till skrutten! hej nördsandra, men jag kunde faktiskt inte motstå. det skulle inte ni heller ha kunnat!

imorgon åker vi tillbaka till västerås igen, och jag känner mest bara en extrem motvilja. jag klarar mig gärna utan skola och press och annat jobbigt ett tag till. menmen. det var en trevlig verklighetsflykt, för att inte säga underbar.

i don't want commitment, i don't want the drama, i just want your jeans

god help the girl är för övrigt ett fantastiskt band som ni borde lyssna på. verkar vara stuart murdoch som är i farten? varför har jag inte uppmärksammat detta tidigare? jag älskar det.
for an hour in the park
or an hour on the couch
with the boy of my choice
if he makes me go 'ouch!'
i will swap all my dumb school prizes
i am open to dark surprises


-


UPDATE!
det verkar som att god help the girl är en musikalfilm som kommer att börja filmas nu 2010? och att det jag lyssnat på helt enkelt var ett soundtrack? ptja, jag vet varken ut eller in längre, men jag hade åtminstone rätt i att stuart murdoch var inblandad. tur det, annars hade jag väl fått skämmas ordentligt.

mixtape, he made a mixtape

tre blandskivor har sett dagens ljus idag.
alla ska med i bilen till ullared imorgon.
jag känner mig kanske inte upplagd för att gå upp i ottan,
men jag ser ändå fram emot utflykten löjligt mycket.
jag ska leta film och union jack-kuddar. och kanske nåt mer.
mina föräldrar är bäst.


jag äger något du inte har

i torsdags var något av en historisk dag i sandras lilla liv.
det var nämligen dagen då jag införskaffade mina första mammabyxor.
kanske inbillar jag mig, men de senaste dagarna har magen helt plötsligt känts lite rundare. jag började känna mig lite orolig över hur mina jeans skulle klara av påskmiddagen. skulle de spricka? skulle de skära in i köttet på mig? jag behövde aldrig undersöka saken vidare, tack vare inköpet. och jag kan lova er att det var grymt härligt att slippa känna mig som en kassler på grund av en alldeles för hård byxlinning. jag är kär i mjuka resårband! man kanske skulle satsa på mammabyxor även efter förlossningen?


påsk-konstateranden

- jag och jesper är bäst på att göra after eight-kladdkaka
- min familj är söt och mysig
- påskgodis har litegrann förlorat sin charm sen jag blev gravid. tre godisbitar hann jag få i mig, sedan mådde jag illa.
- att långfredagen skulle vara lång och tråkig är väldigt osant.
- jag hoppas att ni alla får en lika glad och fin påsk som jag.

för ett par blåa ögon for jag, men västerås blir aldrig min stad

norrköping är grått men fint och jag har saknat det.
förstår ni hur fantastiskt det är?
det kan vara hur grått och regnsjukt som helst, men när jag blickar ut genom fönstren känner jag ändå starkt att jag vill stanna här för alltid.


RSS 2.0